Anasayfa Haber iPhone 5S’in Parmakizi Teknolojisi Fos Çıktı

iPhone 5S’in Parmakizi Teknolojisi Fos Çıktı

TouchID özelliği sahte parmakizi tekniğiyle aşılabiliyor.
TouchID özelliği sahte parmakizi tekniğiyle aşılabiliyor.
TouchID özelliği sahte parmakizi tekniğiyle aşılabiliyor.
TouchID özelliği sahte parmakizi tekniğiyle aşılabiliyor.

Bir grup Alman mühendis, parmakizi teknolojisini nasıl bypass edilebileceğini açıkladı.

Apple’ın iPhone 5S ve 5C ile birlikte sunduğu iOS 7 ve TouchID özelliği bir kez daha firmayı zor duruma soktu. iOS 6’dan sonra toparlanmak isteyen Apple, yeni mobil işletim sisteminde parmakizi teknolojisini duyurmuştu. Ancak anlaşılan bu güvenlik önlemi kolaylıkla atlatılabiliyor.

Ortaya çıkarılan yeni bypass yöntemi, iOS 7 piyasaya sürüldüğünden beri keşfedilen 3. güvenlik sıkıntısı. İlki Kontrol Merkezi üzerinden, kilit ekranını aşmak üzerineydi. Bu konuyu daha önce iOS 7 Sistem Açıklarıyla Beraber Piyasaya Sürüldü başlıklı haberimizde paylaşmıştık. İkinci güvenlik sıkıntısı ise Acil Durum Çağrısı üzerinden, telefon listesi üzerindeki herhangi birinin aranabileceği üzerineydi.

Yeni duyurulan haber ise Alman Chaos Computer Club adlı gruptan geldi. Kendi sitelerinden yaptıkları paylaşım ile parmakizi kilidini biometrik hack teknikleriyle aşabileceklerini gösterdiler. Kişinin parmakizi kopyalanıp, ince bir film üzerine işlendiğinde kilit ekranı rahatlıkla geçilebiliyor. Yani iPhone 5S kullanıcısının parmakizine sahipseniz, kopyalama tekniği ile telefona giriş yapabiliyorsunuz.

Chaos Computer Club, basit bir kopyalama tekniği ile TouchID'nin nasıl bypass edilebileceğini gösterdi.
Chaos Computer Club, basit bir kopyalama tekniği ile TouchID’nin nasıl bypass edilebileceğini gösterdi.

Chaos Computer Club, parmakizi önleminin çağımızda oldukça gereksiz olduğunu söylüyor. Parmakizimizi her yere bırakabiliyoruz ve kopyalanması da oldukça kolay. Apple’ın bu konuda daha temkinli davranıp, güçlü sensörler kullanmalıydı.

Apple biometrik hack konusu üzerine bir açıklama yapmadı. Birçok güvenlik firması da keşfedilen bu olayın, Apple’ı zor duruma düşürebileceği konusunda hemfikir.