Anasayfa Haber SeaGate SMR Teknolojisi İle Hard Disk Alanlarını Büyütecek

SeaGate SMR Teknolojisi İle Hard Disk Alanlarını Büyütecek

SeaGate SMR Logo

Seagate, SMR (Shingled Magnetic Recording) teknolojisi ile yeni çözümler sunacak.

Üretim ve tüketim patlamasının yaşandığı dijital dünyada büyümenin formülü aranıyor.

Dünya mobilleştikçe, veri üretmek ve tüketmek için kullandığımız cihazların sayısı, yüksek kapasite talebini artırmaya devam ediyor. Yüksek kapasiteye olan talebi karşılamak adına veri depolama çözümleri üreticisi Seagate, SMR (Shingled Magnetic Recording) teknolojisi sayesinde hard disklerdeki alan yoğunluklarını artırma çalışmalarına başladı. Amaç, maksimum kapasiteye ulaşabilmek ve Gigabyte başına en düşük maliyeti yakalayabilmek.

Plaka başına maksimum 1TB’lık kapasitelerin kullanıldığı diskler üretilebilirken, yeni teknolojiyle birlikte Seagate plaka başına %25’lik bir yoğunluk artışıyla plaka başına 1.25TB’a ulaşıyor. Bu durum, şuanda üretilen en yüksek kapasiteli diskin 4TB’tan 5TB’a çıkması anlamına geliyor.

SMR teknolojisine sahip 1 milyondan fazla disk ürettiklerini belirten Seagate Teknoloji Müdürü Mark Re, standart bir diske fiziksel limitler içerisinde ne kadar veri yerleştirilebileceği üzerine çalıştıklarını söylüyor. Dünyada 7 milyar insanın yılda 2.7 Zettabyte data ürettiğine değinen Mark Re, 2020 yılında disklerin 20 TB’a ulaşmasını beklediklerini iletiyor.