Anasayfa Haber Çin’deki Konsol Yasağı Kalkıyor!

Çin’deki Konsol Yasağı Kalkıyor!

konsollar

Çinli oyuncular için sevindirici haber 13 yıl sonunda geldi!

Çin, özellikle oyun sektörü için yasaklı bölge sayılır. 13 yıldır süregelen konsol yasağı pek çok Çinli oyuncuyu mağdur ediyordu. Ancak Çin hükümeti, katı kurallarını gevşetmeye karar verdi ve konsollara yeşil ışık yaktı. Bunda Microsoft’un Çin oyun pazarına yaptığı yatırımın etkisi olabilir. Microsoft Çin Pazarına Yatırım Yapıyor başlıklı haberimizde o duyuruyu paylaşmıştık.

Çin Devlet Konseyi’nin yaptığı açıklamaya göre artık firmalar oyun konsollarını raflarda sergileyebilecek. Tabii bunun için konsolların ufak bir testten geçmesi gerekiyor. Çin hükümeti, her bir konsolun Çin Kültür Bakanlığı‘ndan onay alması gerektiğini belirtti. Donanımsal ve yazılımsal olarak incelenen konsollar eğer onay alırsa, Çin’de satışa sunulabilecek.

Hükümetin konsollara yeşil ışık yakması, her ne kadar iyi bir haber olsa da konsolların hemen satışa sürüleceği anlamına gelmiyor. Piyasa araştırmacıları, konsol pazarının Çin’de tam oturması için en az üç yıl geçmesi gerektiğini belirtti.

Çin halkı 2000‘den beri konsollara yasal olarak erişemiyor. Kara borsadan elde edilen konsollar da var. Çin’in oyuncu kültürü, bu yasak sebebiyle, daha çok PC üzerinde kurulmuş durumda.