Anasayfa Makale İncelemeler Cooler Master Silencio 352 Kasa İncelemesi

Cooler Master Silencio 352 Kasa İncelemesi

Sonuç

Silencio 352 (16)

Var olan tasarımın iyileştirilerek yada üzerine eklentiler yapılarak piyasaya sürülmesi, sadece ekran kartları için geçerli değil. Baştan söyleyelim; Silencio 352, geçen ay incelediğimiz Cooler Master N200 modelinin revize edilmiş bir versiyonu.

Silencio 352 ve N200’ün iskelet tasarımı, aşağıdaki fotoğraflardan görüldüğü üzere birebir aynı. Silencio 352’de farklı olarak; sesin azaltılması için ön kapak yanında sağ ve sol yan panellerin lastik türevi bir malzeme ile kaplanmış olması, ön panelde açılabilir bir kapak bulunması, USB 3.0 yuva sayısının ikiye çıkartılıp SD kart okuyucu yuvasının ilave edilmesi ve son olarak tavandaki isteğe bağlı 120mm’lik fan yuvasının, kutu içeriğinden bulunan bir plastik parça ile tamamen kapatılabilmesi gibi ekstralar var.

Silencio 352 (34)
Cooler Master Silencio 352

 

Cooler Master N200 (13)
Cooler Master N200

Eklenen özelliklerin dışında Silencio 352, N200’de olduğu gibi; 1’i harici 3 adet 3.5″, 1 x 5.25″ ve 4 x 2.5″lik sürücü yuvası barındırıyor. Bu; çok sayıda sürücü kullanmak isteyen kesimi mutlu edecektir. Her ne kadar üst modeller gibi vidasız sürücü montaj lüksüne sahip olmasa da sürücü-lerin montajı, acemi kullanıcıları bile üzmeyecek kadar rahat yapılıyor. Oldukça sessiz çalışan 2 adet 120mm’lik fanla birlikte gelen kasanın havalandırma performansı, giriş seviyesinden başlayarak en üst seviyedeki sistemleri bile rahatlıkla soğutabilecek kapasitede. Bu performansın, kasanın küçük iç hacminden kaynaklandığını hemen belirtelim. Daha fazlasını isteyenler için; ön ve tavana ilave edilecek isteğe bağlı fanlarla kasanın soğutma performansı daha da artırılabilir. Bunun yanında Silencio 352’ye 240mm’lik radyatöre sahip su soğutma sisteminin rahatlıkla takılabiliyor olması, bu kadar küçük ölçülerdeki bir kasa için bulunmaz nimetlerden biri.

Silencio 352’nin ön kapak, sol ve sağ yan panellerinde kullanılan izolasyon malzemesi gerçekten işe yarıyor. Test sonuçlarına göre; aynı gövdeyi paylaşan (N200-Silencio 352) iki kasa arasında oluşan gürültü değeri 3dBA seviyesinde. Bu farka; kasanın gereksiz tüm havalandırma ızgaralarının kapatılmış olması ve fan gürültüsünün izolasyon malzemesi tarafından absorbe edilmesi neden oluyor. İlave olarak Silencio 352’de ön panelden giren havanın, başka bir havalandırma ızgarası yada açıklığın neden olduğu akım karmaşasından etkilenmeyerek arka panelden atılması şeklindeki hava tüneli tasarımı, ses izolasyonunda olduğu gibi oldukça başarılı sonuçlar elde ediyor.

Satın alma aşamasında;

Silencio 352, N200’de olduğu gibi, basık ama derinliği korunmuş, Micro-ATX forumundaki üst düzey oyun sistemleri dahil pek çok sisteme ev sahipliği yapmaya aday, en önemlisi masa üstünde daha az yer kaplayan ancak ergonomisinden ödün vermeyen bir kasa. Eğer sizde küçük ama işlevsel bir oyuncu kasası arayışı içine girdiyseniz Silencio 352 satın alma listenizde mutlaka bulunmalı. Kasanın şu an satış rakamı 100$ civarında.    

TAVSİYE EDER