Anasayfa Haber Çin ve ABD Savaşı Battlefield 4’e Sıçradı!

Çin ve ABD Savaşı Battlefield 4’e Sıçradı!

Battlefield 4

Yılın en fazla ses getiren yapımlarından biri olan Battlefield 4, Çin Halk Cumhuriyeti’nde yasaklandı!

Electronic Arts adı altında yayınlanan ve DICE tarafından geliştirilen Battlefield 4, Çin’de yasaklandı. Yılın en çok konuşulan ve oynanan oyunu, Çin’e bağlı Kültür Bakanlığı tarafından engellendi.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre Battlefield 4’ün ana hikayesinde ve Multiplayer senaryosunda kullanılan Çin’e ait kültürel ögeler zedelendiği için ünlü FPS oyunu yasaklandı. Hikayede ABD’ye bağlı askerler, Çin topraklarına giriyordu. Yeni ek paketin isminin China Rising olması da bakanlık için bardağı taşıran son damla oldu.

Oyunun fiziksel kopyaları, teknoloji mağazalarından toplatılmaya başlandı. Ayrıca online olarak dijital sürümüne de sahip olunamıyor. Oyuna daha önceden ulaşan kullanıcılar ise serverlara bağlanamıyor. Oyuncuların tepkisi sert olmasına karşın, bakanlık ve hükümet geri adım atacak gibi görünmüyor.

Yıllar içerisinde ABD ve Çin arasında bir siyasi gerilim süregeliyor. Yeni yazılan kitap da bu iki ülke arasında çıkabilecek bir savaşı ön görüyor. Hali hazırda iki ülke arasında bir sanal savaş var. Elbette kimse bir savaş açılmasını istemez. Ancak bu gerilimin tırmanma biçimi akıllara Fallout’un da hikayesini oluşturan Great War’ı getiriyor.