Anasayfa Makale İncelemeler MSI Z87M Gaming Anakart İncelemesi

MSI Z87M Gaming Anakart İncelemesi

Sonuç

MSI Z87M Gamig (1) MSI Z87M Gaming; serinin tepe modeli Z87-GD65 Gaming ile ailenin en küçük bireyi Z87I Gamig AC arasına konumlandırılan, MSI’ın öncelikli olarak oyuncu kitlesini hedeflediği Micro-ATX formunda bir anakart. Ancak ebatlarının küçültülmüş olması, 244 x 244mm’lik alana sığdırılan Z87M Gaming’in zengin içeriğinden fazla bir şey kaybettirmemiş. Anakart; Smart Response, Smart Connect, Rapid Start ve Extreme Tuning gibi Intel’in Z87 yongasetine dahil ettiği tüm uygulamalarla uyumlu çalışıyor. İlave olarak; çift kanal destekli 4 adet slotta toplam 32GB 3000MHz’e kadar (hızaşırtma ile) bellek kullanımı, HDMI/Dipslay Port görüntü çıkışları, dahili USB 3.0 yuvası ve toplam 4 adet PCIe (2 x PCIex16 – 2 x PCIex1) genişleme yuvası yanında, 6 adet sürücüyü destekleyen SATA yuvalarına sahip. Bunun yanında yeni nesil ClickBIOS 4 sürümü kullanıcı dostu UEFI BIOS’u, OCGenie, OC-Switch ve 8 adet VRM devresi ile de, orta/üst seviye hızaşırtma girişimlerini de sorunsuz şekilde destekleyecektir. Online oyunlar ve yüksek kaliteli medya akışları için maksimum ağ performansı sağlayan Killer Ethernet ve yüksek frekanslı farelerin (500 – 1000 Hz) tepki süresini 8 ms’den 1 ms’ye kadar düşüren Gaming Device Port gibi ekstralar, MSI’ın Gaming serisine ve Z87M Gaming’e dahil ettiği diğer ekstralar arasında.  Satın alma aşamasında: Anakartın minimalize edilerek Micro-ATX formuna indirgenmiş olması, SFF tarzı oyun sistemi kurmak isteyen kitlenin hedeflediğini gösteriyor. Gaming kanı taşıyan Z87M Gaming, ilk etapta SFF yada Micro-ATX uyumlu Mini/Midi Tower, Cube kasaların içinde yer almaya aday bir model. Bunun yanında, bir üst modele terfi etmek ve Z87 yongaseti ve Haswell işlemcilerin nimetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcılar için, anakart zengin özellikleri ve sağlam alt yapısı ile iyi bir alternatif. An itibariyle 174$’a satılan MSI Z87M Gaming’in etiketi, standart Micro-ATX versiyonlarına göre bir miktar daha pahalı. Ancak barındırdığı özellikleri düşündüğümüzde, fiyatın hayli makul ve mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

2 Yorumlar

  1. Anakart gerçekten kağıt üzerinde on numara. Ancak gerçek hayatta ufak hayal kırıklıkları var. Öncelikle rev 1.0 çok uyumsuz. Kendi MSI GTX 760 Gaming kartını bile desteklemiyordu. Şimdi Bios update ile 1.1 sürümünde sıkıntıyı çözmüşler. Gpu sıkıntısının yerine bu sefer USB sıkıntısı başlıyor tabii. USB portlarınız rastgele kapanmaya elektirik vermemeye başlıyor. Özellikle rear paneldekiler. Bence daha iyi revizyonları çıkana kadar beklemek lazım. Çünkü şu anda bilgisayarı sorunsuz kullanmak isteyen kullanıcılara hitap etmiyor. Aldığıma pişman olmadım desem yalan olur.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version