Anasayfa Haber 16 Milyon Hesap Saldırıya Uğradı!

16 Milyon Hesap Saldırıya Uğradı!

Siber Saldırı

Almanya’da tam 16 milyon e-posta adresi ve parolası, saldırganlar tarafından ele geçirildi.

Birleşik Devletler’in ünlü perakende firmalarından Target ve Neiman Marcus, geçtiğimiz Aralık ayında hackerların saldırısına uğramıştı. Bu olay halen sıcakken, yeni ve büyük bir saldırı daha gerçekleşti: Almanya’da 16 milyon vatandaşın e-posta adresleri açığa çıkarıldı.

Alman The Local tarafından verilen bilgilere göre, ülkenin Çevirimiçi Güvenlikten Sorumlu Federal Ofisi, düzenli kontrollerinde birkaç botnet’in zararlı eylemlerini gördüğünde durumu fark etti. Yapılan keşfin detaylarını açmayan federal ofis, bu saldırıyı kimin veya hangi grubun gerçekleştirdiğine dair bir ayrıntı da vermedi.

Devlet, bir web sitesi açarak, vatandaşların e-postalarının çalınıp çalınmadığını öğrenmesini sağladı. Ancak site, aşırı yoğun trafikten dolayı günün çoğunu erişilemez olarak geçirdi.

Saldırının kurbanı olan vatandaşlar için devlet tarafından, e-posta adreslerini ve parolalarını değiştirmeleri gerektiği belirtildi. Bilgisayarlarını zararlı yazılımlardan nasıl korunabileceği de yazılı olarak açıklandı.