Anasayfa Haber Master Chief Tam Gaz Geri Dönüyor!

Master Chief Tam Gaz Geri Dönüyor!

halo-5-logo

Halo serisinin devamı ve hatta öncesi Xbox One ile devam edecek.

Xbox One’ın piyasaya çıkışı, bu konsolun takipçilerinin kafasında şu soruyu uyandırdı: Yeni bir Halo oyunu gelecek mi? Geçtiğimiz yıl son olarak Xbox 360’a çıkarılan Halo 4’ün ardından, bir yeni Halo oyunu da, yeni nesil konsola bekleniyordu. Sanıyoruz ki, Xbox One oyuncuları beklediğinden fazlasını alacak.

Geçtiğimiz aylar içerisinde Halo 5’e ait ilk konsept çalışmaları ortaya çıkmıştı. Konsept çalışmasıyla birlikte eski Halo yazarlarından Joe Staten’ın da Microsoft’a döndüğü duyurulmuştu. Yani Master Chief’in geri döneceği kesinleşmişti.

Son olarak yapılan duyurulara göre Halo 5’in haricinde eski oyunların da yenilenmiş sürümleri piyasaya sürülecek. Başta Halo 2 olmak üzere Halo 3 ve Halo 4, HD sürümleriyle beraber Xbox One konsolu için düzenlenecek. Ayrıca 2 adet Halo video serisinin de geleceği belirtildi. Hatırlarsanız, Microsoft daha öncesinde Halo video serisi için Steven Spielberg ile anlaşmıştı.

Eski oyunların yeni sürümlerinin 1080p desteği vereceği ve en geç Kasım 2014 tarihinde raflardaki yerini alacağı belirtiliyor. Halo 5’in de bu dönemlerde Xbox One oyuncularıyla buluşacağı açıklandı.