Anasayfa Haber Microsoft’un Yeni CEO’su Belli Oldu!

Microsoft’un Yeni CEO’su Belli Oldu!

Satya Nadella

Microsoft’un CEO arayışları sona erdi. Firmanın yeni ismi Satya Nadella oldu!

Uzun süredir devam eden spekülasyonların ardından, Microsoft’un yeni CEO’sunun ismi resmen belli oldu. Satya Nadella, Steve Ballmer’ın yerine firmanın yeni CEO’su oldu.

46 yaşındaki Nadella, görevine hemen başladı. Bunda Steve Ballmer’ın erken emekli olmasının da etkisi var. Nadella’dan önce birçok adayın ismi ortalıkta dolaşıyordu. Nadella ismi Microsoft için çok doğru bir seçim olacak gibi duruyor.

Satya Nadella görevine başladığı gibi Microsoft çalışanlarına bir mesaj gönderdi. 22 yıldır firma için çalıştığını söyleyen Nadella, Microsoft’un başına getirilmesinden onur duyduğunu belirtti. Endüstri ve Microsoft için oldukça kritik bir dönemden geçildiğini ekleyen yeni CEO, teknolojik gelişmelere ayak uyduracaklarını, mobil ve bulut-tabanlı pazarın lider konumuna yükseleceklerini söyledi.

Nadella’nın Microsoft’un başına geçmesiyle birlikte firmada birçok yenilik yaşandı. Kurucu ve yönetim üyesi Bill Gates, firmadan emekliliğe ayrıldı. Ancak kurucu sıfatını koruyarak, teknoloji danışmanlığına geçti. Satya’nın başa geçmesini heyecanla karşılayan Gates, Microsoft’un daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

1969 yılında Hindistan’da doğan Nadella, Microsoft için 22 yıldır çalışıyor. Mangalore Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği okuyan Nadella, ABD’ye geçmesiyle birlikte Wisconsin Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği bölümüne odaklandı. Microsoft’un rakip firması olan Sun Microsystems’te işe başladı. Daha sonrasında Microsoft’un online servis bölümüne geçiş yaptı. Bing ve Office programları için sunduğu yeniliklerle, firmada hızlıca yükseldi.

Microsoft serverları için sunduğu kazançlı projeler ile adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bunların dışında SkyDrive, Xbox Live ve Skype bölümlerinde önemli hizmetlerde bulundu. Şimdi ise Microsoft firmasının ilk adamı haline geldi.