Anasayfa Oyun Alien: Isolation Şimdi Playstore Üzerinde Ön Siparişte!

Alien: Isolation Şimdi Playstore Üzerinde Ön Siparişte!

alien-isolation

Ellen Ripley’in geride bıraktığı küçük kızına ne oldu?

İlk Alien filminin geçtiği Nostromo kargo gemisinde görevli olan uçuş subayı Ellen Ripley, o lanetli görevden sağ kurtulabilen iki canlıdan biriydi. Diğeri ise geminin maskotu olan sevimli kedicikti. Ripley ve kedi, Nostromo’nun tahlisiye podunda uykuya yattılar, ancak kurtarılmaları için umduklarından fazla beklemek zorunda kaldılar. Pod yaklaşık 70 sene boyunca uzayda sürüklendi ve tamamen şans eseri bulundu. Böylece hem Ripley, hem de kedi bıraktıklarından daha gelişmiş bir insan uygarlığıyla karşılaşmış oldular.

Serinin ikinci filmi olan Aliens’ın başlangıcında, Ripley ve kedinin nasıl kurtarıldığını, tekrar nasıl uyandıklarını ve en azından Ripley’in yaşadığı şoku gördük. Aradan geçen 70 yılda tanıdığı hemen herkes yaşlanıp ölmüştü, bunlara 10 yaşındayken geride bıraktığı küçük kızı da dahildi. Filmde Ripley’in kızından pek söz edilmiyordu, sadece uzun yaşadığı ve yakın bir zamanda öldüğü söyleniyordu.

Oysa Amanda Ripley uzun yaşamanın dışında da bir şeyler yapmıştı. Mesela annesinin kabuslarına giren Alien ile köşe kapmaca oynamak zorunda kalmıştı! Ellen bu gerçeği öğrendi mi bilinmez, ancak Isolation sayesinde bizler Amanda’nın başından geçenlere bizzat şahit olacağız, çünkü bu oyunda onu canlandıracağız!

Sene 2137 olmuştur ve Nostromo’nun kaybedilmesinin üzerinden 15 yıl geçmiştir. Amanda Ripley bu olayın aydınlatılması için açılan soruşturma kapsamında Sevastopol uzay istasyonuna gönderilir. İstasyondaki kayıtların Nostromo’nun ve dolayısıyla annesinin akıbetini açığa çıkaracağını uman Amanda, uzun bir yolculuktan sonra Sevastopol’a varır. Ama kimsenin farkında olmadığı bir şey vardır, o da istasyona bir Alien’ın sızmış olduğudur!

Oyun önceki Aliens serilerinden alıştığımızın aksine, bir FPS’den çok gerilim-hayatta kalma türünde olacak. Alien’ı öldürmek mümkün değil ve oyun boyunca istasyonda dolaşıp sağ kalanları avlayacak, bunu gelişmiş bir yapay zekayla sağlayacaklar. Koku, ses ve görüntüden faydalanan yaratıktan kaçmak ve sağ kalmak zorunda olacağız. Ama oyundaki tek düşman o değil, istasyonda sağ kalmaya çalışan başka insanlar ve aldıkları emirleri uygulamaya çabalayan androidler de var. Silahlar onlara karşı işe yarıyor, ama çatışmaya girmek demek, Alien’ın yerinizi kolayca tespit etmesi demek!

Alien: Isolation daha önce Total War serilerinden de tanıdığımız Creative Assembly tarafından yapılıyor, dağıtımı ise Sega üstlenmiş. 2014 sonuna doğru piyasaya çıkması beklenen oyun, şimdi Playstore üzerinden ön siparişle oyuncuların beğenisine sunulmuş bulunuyor. Hem korku-gerilim, hem bilim-kurgu, hem de Alien serilerini sevenlere hitap eden bu oyun, 2014’ün en sağlam yapımlarından biri olma potansiyeline sahip görünüyor.