Anasayfa Haber HP Pavillion X360 Notebook Ortaya Çıktı İşte Fiyatı ve Teknik Özellikleri

HP Pavillion X360 Notebook Ortaya Çıktı İşte Fiyatı ve Teknik Özellikleri

Bu cihaz neredeyse 360 derece dönüş açısına sahip.

HP, yeni Pavillion X360 notebook modelini tanıttı. Bu dizüstü bilgisayar son derece esnek bir kullanım ve uygun bir fiyat etiketi vadediyor. İşte HP Pavillion X360’ın fiyatı ve özellikleri…

Bu cihaz neredeyse 360 derece dönüş açısına sahip.
HP Pavillion X360 “360 derece” dönüş açısına sahip.

Hewlett Packard firması, 360 derece dönebilen yeni bir dizüstü bilgisayar tanıttı. Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışan bilgisayarın ismi ise esnekliğinden esinlenerek verilmiş: Pavilion x360. Kullanıcılar, bilgisayarın esnekliği sayesinde cihazı “çadır modu” ve “dik mod” gibi çeşitli pozisyonlarda kullanabiliyorlar.

Görünüşe göre HP, Lenovo’nun izinden gidiyor. Zira Lenovo, Yoga serisi Windows 8 laptoplarını 2012’nin Ekim ayında piyasaya sürdü. Dell de benzer olarak dönebilen ekranlı XPS 11 dizüstü bilgisayarını 2013’ün Ekim ayında pazara çıkarmıştı.

Pavilion x360’ın özelliklerine gelecek olursak öncelikle 11,6 inçlik ekrana sahip olacağını söyleyebiliriz. Ekranında 1366×768 çözünürlük sunacak olan cihaz, Intel Bay Trail işlemciye, 4 GB RAM’e ve 500 GB sabit disk depolama alanına sahip olacak. Pil ömrü ve kapasitesi hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor.

Dizüstü, 26 Şubat tarihinde pazara gönderilmeye başlanacak. Kullanıcılar x360‘ın kırmızısını hemen alabilecekler ancak gümüş renk isteyenlerin biraz daha beklemesi gerekecek. 399 dolar fiyat etiketine sahip olacak ürünün işlemcisi, RAM kapasitesi ve hard disk depolama alanı daha yüksek olsun diyenler için ayrıca daha yüksek teknik özelliklere ve doğal olarak fiyata sahip alternatif konfigürasyonlar da piyasaya sunulacak. Elbette Türkiye’ye ne zaman geleceği, gelen Pavillion X360‘ların hangi özelliklere sahip olacağı henüz açıklanmadı.

Lenovo IdeaPad Yoga 11 Video İncelememiz için Tıklayın…