Anasayfa Haber Windows XP Gidiyor, Windows 8.1’e Güncelleme Geliyor

Windows XP Gidiyor, Windows 8.1’e Güncelleme Geliyor

windows 8.1

Söylentilere göre Windows XP’nin son gününde, Windows 8.1’e genel çaplı bir güncelleme gelecek.

Dünya çapında halen yığınla Windows XP kurulu bilgisayar var. Microsoft inatla XP kullanıcılarını Windows 8’e geçirmeye çalışıyor. Bu kişiler için son tarih 8 Nisan.

8 Nisan’da, Microsoft’un Windows XP için verdiği resmi destek bitecek. XP kullanıcıları resmi destek olmadan işletim sistemini kullanmaya devam edecekler; Ancak güncellemeler olmadan, saldırılara da açık kapı bırakacaklar. Microsoft, biraz da göz dağı vermek için bu tarihte, Windows 8.1 için geniş çaplı bir güncelleme sunacak.

Şu an için resmi bir açıklama yok. Söylentilere göre güncellemenin 8 Nisan’da çıkması bekleniyor. Bu tarihin de perşembeye denk gelmesi, söylentileri doğrular nitelikte. Çünkü güncellemeler Perşembe Yaması (Patch Thursday) olarak bilinen günde yani perşembe günlerinde yayınlanıyor.

Diğer söylentilere göre Windows 8.1 güncellemesi Microsoft Developer Network (MSDN) platformunu da kapsayacak. Redmond merkezli firma MWC 2014’te, Windows 8.1 için gelecek yeni güncellemeler hakkında da bazı ipuçları vermişti.

Microsoft, dokunmatik ekran desteği olmayan kullanıcılar için Windows 8.1 işletim sistemini daha rahat kullanılabilir bir hale getirmeye çalışıyor. Metro arayüzünde, sağ klik özelliğinin daha rahat kullanılması açısından, yeni güncelleme önem taşıyor.