Anasayfa Haber Atos “Senfoni” Buluşmasında 2016 Hedeflerini Açıkladı

Atos “Senfoni” Buluşmasında 2016 Hedeflerini Açıkladı

Senfoni

Atos Türkiye çalışanları bu yıl da “Senfoni” buluşmasında 2013 yılı değerlendirildi ve 2016’ya uzanan hedefler açıklandı.

Atos Türkiye, “Senfoni” olarak adlandırılan yıllık toplantısı için Pendik Green Park Otel’de tüm çalışanlarıyla bir araya geldi. Genç ve dinamik kadrosuyla müşterilerine inovatif çözümler sunan şirket, “Başarma Tutkumuzla 2016’ya” mottosuyla, geçen yılın değerlendirmesini yaparken, 2016 yılına uzanan hedeflerini açıkladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Atos Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Orhan Akbulut, önceki hedeflerini “Avrupa’nın lider IT oyuncusu olmak” olarak belirlediklerini hatırlattı. “2013’te ciro, karlılık ve müşteri sayısını artırma konusunda tüm global hedeflerimize ulaştık ve Avrupa’nın lider IT oyuncuları arasındaki yerimizi aldık” diyen Akbulut, 2016 hedefini “dünyanın lider IT oyuncusu olmak” olarak açıkladı.

Hedef: Dünya Liderliği

Sektörde rakiplere kıyasla geçmiş 3 yılın en başarılı finansal performansının Atos’a ait olduğunu da açıklayan Orhan Akbulut, 2016’ya uzanan global hedefleri paylaştı. Bunların başında Canopy markasıyla bulut bilişim hizmetlerinde Avrupa’nın IT lider firmalarından biri olmak var. Ödeme sistemleri, sistem entegratörlüğü ve yönetilen servisler gibi Atos’un temel iş kollarında da gücünü korumayı sürdüreceğine dikkat çeken Akbulut, “Artık odağımızda Avrupa’nın yanı sıra Amerika da var. Çin, Hindistan, Rusya ve Brezilya gibi ekonomide parlayan ülkeler de radarımızda… Avrupa’nın liderleri arasında yer alan Atos, artık dünya şirketi olma yolunda ilerliyor” dedi.

Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Türkiye’nin bu konuda stratejik bir önem taşıdığına dikkat çeken Akbulut; “2012’ye kıyasla Türkiye’de geçen yıl yüzde 50 gibi rekor bir büyüme yakaladık. Bu başarıda 2017 Asya Olimpiyatları’nın IT iş ortağı olarak Atos Türkiye’nin seçilmesinin büyük payı var. Geçen yıl aynı zamanda dünyanın en prestijli organizasyonlarından ‘Great Place to Work’ tarafından, 500 çalışan ve üstü büyük işletmeler kategorisinde en iyi 2’inci firma seçildik. Tüm bu başarılar Atos Türkiye’nin gelecek dönemde de gelişim ve dönüşümüne devam edeceğinin kanıtı” dedi.

Atos Türkiye olarak 2014 yılı için belirlenen stratejik öncelikler de etkinlikte paylaşıldı. . Listenin başında “sektörün en çok bilinen şirketi olmak” ve “iş mükemmelliğinde öncü ve lider bir pozisyonda konumlanmak” yer alıyor. Inovasyon lideri bir firma olarak Türkiye’de müşteri gamını genişleteceklerini aktaran Akbulut; “Bulut bilişim çözümlerinde büyük firmaların yanı sıra KOBİ’lerin de bir numaralı tercihi olacağız” açıklamasını yaptı.