Anasayfa Haber Nvidia’dan DirectX11 Üzerine Kurulu Yeni Sürücüler

Nvidia’dan DirectX11 Üzerine Kurulu Yeni Sürücüler

dx12-nvidia

Nvidia, DX11 sınıfında daha iyi performans sergileyen sürücülerini ortaya çıkardı.

Oyun tecrübesini en üst seviyede kullanıcılara sunmayı amaçlayan Nvidia, yeni sürücülerini ortaya çıkardı. DirectX11’in oyun piyasasına girmesiyle beraber, performans ve gerçekliş artışı yaşanacak. Endüstri standartı haline getirilmesi planlanan DX11 için Nvidia tarafından da hamle yapıldı.

337.50 Beta sürümü, DX11’i %71 daha iyi performansla sergileyecek. DX11 için özel olarak optimize edilen bu sürücü, farklı oyun başlıklarında performans görevini başarıyla yerine getirecek. Sürücü üzerinde yapılan testler de oldukça verimli geçti.

Call of Duty: Black Ops II %20, Sleeping Dogs %31, Alien vs. Predator %40, Total War: Rome 2 %40 ve Sniper Elite 2 %40 daha hızlı çalıştı. DX11, 2014 yılı boyunca API gücünü ortaya koyacak. Yıl sonuna yaklaştığımızda da DiretX 12’nin bir ön sürümünü göreceğiz.

Fermi, Kepler ve Maxwell teknolojisi şimdiden DX12 API’sini destekliyor. Nvidia, GeForce kullanıcılarının oyun performansında ideal pozisyonda olması için çalışıyor.

337.50 Beta sürücünün yanı sıra GeForce Experience 2.0 ile birlikte 150’den fazla oyuna özel optimizasyon getirildi. GeForce 2.0 sayesinde, notebooklarda daha önce görülmemiş yenilikler olacak. Masaüstü GeForce oyuncuları için bir ayrıcalık haline gelen Shadowplay ve GameStream, notebook platformuna taşınacak. Oyuncular Shadowplay ile FPS kaybı yaşamadan oyunlarını kaydedip, GameStream sayesinde oyunlarını canlı bir biçimde aktarıp, yayın yapabilecek.