Anasayfa Haber Facebook Fitness Uygulama Pazarına Giriş Yapıyor

Facebook Fitness Uygulama Pazarına Giriş Yapıyor

moves-facebook

Facebook’un Moves isimli fitness uygulaması geliştiren ProtoGeo firmasını satın aldığı açıklandı.

Facebook’un son zamanlarda yaptığı yatırımların hepsinin, sosyal medya için kullanılabileceğini savunamayız. Ancak sosyal medya devi, yaptığı yatırımlar ile kendisini uzun vadede korumaya almayı amaçlıyor olabilir.

Mark Zuckerberg’in firması son olarak ProtoGeo isimli firmayı ve bu firmanın geliştirdiği Moves uygulamasını kanatları altına aldı. Yeni satın alınan firmanın olağan akışına devam edeceği ve Move uygulamasını geliştirmeye devam edeceği açıklandı. ProtoGeo ekibi de, Facebook ile beraber çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Move uygulaması, Facebook’tan bağımsız olarak geliştirilmeye devam edilecek. Sosyal medya sitesinin uygulama kütüphanesinde gözükmeyecek. Ama sitenin desteği ile daha fazla insana ulaşılması hedefleniyor. Move, fitness uygulamaları arasında hızla yükselişe geçen bir isim. Facebook’u arkalarına almalarıyla birlikte daha etkin ve verimli servisler hazırlayacaklar.

Facebook daha öncesinde Oculus VR firmasını satın almıştı. Oculus Rift adı verilen sanal gerçeklik gözlükleriyle, oyun dünyasının ve modelleme pazarının ilgisini çeken cihazın, Facebook ile ne alakası olduğunu düşünebilirsiniz. Facebook, Oculus ve ProtoGeo gibi firmaları, portöyüne katarak geleceğe yönelik ticari atılımlarda bulunmayı hedefliyor.