Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #1 – Torrent, Zararlı Yazılımlar ve Scene Grupları

Kafa Ayarı #1 – Torrent, Zararlı Yazılımlar ve Scene Grupları

Yeni programımız Kafa Ayarı’na hoşgeldiniz! Birbirinden farklı konulardan bahsedeceğimiz, konsepti özgür bir program olan Kafa Ayarı’nın ilk bölümünde Torrent’te yayılan zararlı yazılımlara bakıyoruz…

Watch Dogs’un BitCoin Miner içeren sürümü ile birlikte dikkat çeken Torrent zararlılarından bahsederken konu Release yapan Scene gruplarına ve doğal olarak Torrent’in detaylarına geliyor. Nasıl işliyor bu düzen? Torrent sadece korsandan mı ibaret, yoksa çok daha fazlası mı? İyi seyirler!

Disclaimer: Technopat olarak korsan ve yasadışı olan hiç bir kullanımı onaylamıyoruz. Bütün yayınlarımız tamamen bilgi ve eğlence amaçlıdır. Bütün markalar sahiplerine aittir.

Kafa Ayarı #2 – İlk Bilgisayar ve Trabzonspor’un Şampiyonluğu…

15 Yorumlar

  1. Ya benim hiç anlamadığım bir şey var. Bu adamlar milyar dolarlık firmalar. Koskoca Ubisoft. İstese oyunun exe dosyasını exe değilde başka bir şey yapar. Ne bileyim bir şekilde farklı kodlatıp kırdırılamaz hale getirir. Milyonlarca dolar zarara girmek istemeyen bir firma gerekirse bu adamları tuvalette taharet getirirken yakalatır. Adamlar 1986 yılında kurmuşlar şirketi. Ayrıca yanılmıyorsam %20 Electronic Arts ortak bu firmaya. 1986 yılından günümüze 28 yıl geçmiş. Koskoca 28 yıl. Bu adamlar bu crackın önlemini nasıl alamazlar? Oyun, piyasaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra torrent’e düşüyorsa para verip güvenlik duvarı koymanın ne anlamı var? Ben şuana kadar piyasaya sürülüp de 1 hafta içinde kırılamayan oyun bilmiyorum. (H.A.W.X.2 hariç) Çok iyi hatırlıyorum. Hawx 2 çıktıntan 1 yıl sonra kırılabilmişti. Hal böyle oyunca benim aklıma direk bu geliyor:
    Biz oyunu tekli oyuncu oynamak isteyenler için crackletelim. Bunlar bizim oyun oynama tirajımızı arttırsın. Egomuz kabarır. Her ne kadar para vermesende oyuna sonuçta oynayıp bir tiraj katıyorsun. Ben ubisoftun büyük patronlarından birisi olsam milyon dolarlık zarara girmek istemem. Gerekli bilgi be teknik beceriye sahip bir hacker’e exe nin içine güzel bir kod yazdırırım. Kırmak isteyenin kişisel bilgilerine bir şekilde ulaşmak için elimden geleni yaparım. Bunların, amaaaaan. Kırarlarsa kırsınlar. Bize satın alanlar yeter. Gibi bir havası var.

    • Denediler, öyle zor korsan koruma yöntemleri yaptılar ki orijinal alanlar bile oynayamadı. Sonra bu yüzden daha hafif koruma yöntemleri kullanmak zorunda kaldılar. En zor sistemler bile kırıldı zira bu korumalar meydan okuma olarak algılanıyor.

    • Ben de size benzer düşünüyorum.
      -Bilerek korsan oyunu dağıtıp reklam yapıyorlar. Çünkü korsanda sadece single player oynatabiliyor ki bu da birkaç saatte biten bir olay. Single player bölümünü beğenip oyuna devam etmek isteyen insanlara dlc, sonrasında ise multi player zorunlu kılıyorlar ki zaten multi player korsan olmuyor, mecbur lisans alman gerekiyor.
      Ayrıca bazı oyunları crackleri bir dönem sonra kilitleniyor.
      Yoksa oyun çıkmadan oyunu elde edebileceksin, oyunun çıktığı gün crack hazır olacak vs..
      Hatta popüler olmayan oyunların korsanı 1 hafta önceden dağıtılmaya başlıyor.. Reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı…
      Not : Korsanı desteklemiyorum keza oyunların pahalılığını da …

  2. Kafa ayarı süper olmus emeğinize saglık hem bilgi hem eglence :) Umarım devam edersiniz . Sizin vesilenizle bir şeyler ögreniyorum :)

  3. Bir nebze işlediğiniz konuyla ilgisiz ama bilseniz bilseniz, siz bilirsiniz bu sorunun cevabını: ben Cyberghost’un 1 senelik ücretsiz üyeliğini almıştım ama onda torrent’ler yasaktı. Şimdi PureVPN’e geçtim ve hiç öyle bir problem yok? Neden acep?
    Program müthiş bu arada, ellerinize sağlık.

  4. Varya Allah sizden razı olsun internetim iyiydi ancak sistemim çok eskiydi sayenizde sistem almak zorunda kalmıcam çok teşekkür ederim

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version