Anasayfa Haber ASUS Transformer Book V ve T300 Chi, Hibrit Sınıfına Renk Katacak

ASUS Transformer Book V ve T300 Chi, Hibrit Sınıfına Renk Katacak

asus-transformer-book-v

Asus’un Computex 2014 Fuarı’nda tanıttığı cihazların birçoğu ortaya çıkmaya başladı!

Asus bu yıla oldukça hızlı girdi. Geniş ürün yelpazesi ile her kitleden müşteri sınıfına hitap edecek bir firma konumuna yükseldi. Firmanın sıradaki Transformer Book hibritleri oldukça merak edilen bir seriydi. Bu seriye ait Transformer Book V ve ultra-ince Transformer Book T300 Chi’nin detayları belli oldu.

Bu iki cihazdan Transformer Book V oldukça enteresan. Aslında 3’ü 1 arada olarak tanımlayabileceğimiz cihaz içerisinden 5 farklı ürün çıkabiliyor. Bu noktada hangi işletim sistemini kullandığınız önemli. İlk olarak cihazımız bir Windows laptop’a dönüşebiliyor. İkinci olarak eğer bir klavye istasyonu takarsanız Windows tablet oluyor. Üçüncü olarak bir Android akıllı telefon. Dördüncü, telefonunuzu cihaza takıp onu bir istasyon gibi kullanırsanız Android tablete dönüşüyor. Son olarak klavyeyi taktığınızda bir Android laptop oluyor.

Bu kombinasyonlar kafa karıştırıcı gelmiş olabilir. Ancak Asus PadFone ve Transformer serisinde kullandığı tek tuşla işletim sistemi değiştirme teknolojisini bu cihazda da kullanmış. Yani tek bir tuşa basarak Windows ve Android işletim sistemleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

Transformer Book V bu yüzden teknik özelliklerini anlatma bakımından biraz sıkıntılı oluyor. Android akıllı telefon tarafından baktığımızda 5-inçlik bir ekranı olduğunu görüyoruz. İçerisinde dört-çekirdekli model numarası belirtilmemiş bir Intel Atom işlemci var. Ayrıca bu haliyle Intel yongasına sahip ilk 5-inçlik LTE cihaz olma ünvanını kazanıyor. 2 GB RAM kapasitesi ve 64 GB’lık dahili depolama alanına sahip. Arka tarafından 8 megapiksellik, ön tarafında 2 megapiksellik kamera var.

İşin tablet boyutuna baktığımızda 12.5-inçlik bir ekrana ve Intel Core işlemciye sahip olduğunu görüyoruz. 4 GB’lık RAM’in yanı sıra 1 TB’lık dahili depolama alanıyla karşılaşıyoruz. Çünkü işin aslında bu cihazın arkasında bir laptop yatıyor.

Transformer Book V’e göre daha az gösterişli kalan T300 Chi ise performans bakımından ilgi çeken bir cihaz. 2’si 1 arada Windows 8.1 hibrit cihaz olarak görev alan T300 Chi’nin 12.5-inçlik ekranı var. Bu ekran 2560×1440 WQHD çözünürlük sağlıyor. Model numarası açıklanmamış Yeni Nesil Intel Core işlemciye sahip. 2 GB ve 4 GB olmak üzere iki farklı modeli piyasaya sürülecek. Ayrıca 4G LTE bağlantı desteği sunuluyor.

Cihazların çıkış tarihleri ve fiyatlandırması konusunda Asus tarafından yapılmış bir açıklama yok. Ancak önümüzdeki aylar içerisinde detayların kesinleşmesi bekleniyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version