Anasayfa Haber Facebook’ta Göreceğiniz Reklamları Kontrol Edebileceksiniz!

Facebook’ta Göreceğiniz Reklamları Kontrol Edebileceksiniz!

facebook-ads

Facebook’a getirilecek yeni bir özellik ile kullanıcı karşısına çıkan reklamları düzenleyebilme şansı getiriliyor.

Facebook’taki reklam paneli bazen kullanıcıların kafasını karıştırabiliyor. Özellikle ilgi alanınızın dışında gösterilen bazı reklamlar “Neden ben?” sorusunu akıllara getiriyor. Facebook bu sorunu çözmek için yeni bir özellik getirmeye hazırlanıyor.

Yeni reklam ayarları ile ne görüp ne görmek istemediğinizi ayarlayabileceksiniz. Tamamen ilgi alanınızın dışında olan bir reklamın üzerine gelip “Neden bu reklamı görüyorum?” seçeneğine bastığınızda, Facebook sizi bilgilendirecek.

facebook-reklam

Örneğin, daha önce hiç bilmediğiniz yabancı bir kanalın yayın akışı hakkında reklamlar görüyorsunuz. Yeni özelliği kullanarak bu reklamın neden size gösterildiğini sorguladığınızda, firmanın reklam yelpazesi hakkında bilgilendirme alıyorsunuz. Bahsi geçen kanal, Facebook’taki TV kanalları ve TV dizileri sayfalarını beğenenlere yönelik reklamlar yapıyor. Kullanıcı bu tarz gruplara ve sayfalara üye ise karşısına haliyle firmanın reklamı çıkıyor. İsterseniz bu reklamı görmemek için düzenleme yapabiliyorsunuz.

Özelliğin test süreci önümüzdeki hafta ABD’de başlayacak. Test sürecinin gelişmesiyle birlikte zamanla diğer ülkelere de yayılacak.