Anasayfa Haber SteamBoy’a Hazır Mısınız?

SteamBoy’a Hazır Mısınız?

GameBoy değil, SteamBoy geliyor! Valve, SteamOS’tan sonra SteamBoy ile yoluna devam ediyor. E3 2014 Trailer’ı boy gösteren, tasarımı sergilenen ilginç bir ürün. Mobil oyunculara yönelik olan bu ürün taşınabilir bir el konsolu…

SteamBoy
SteamBoy

Valve tarafından duyursuu resmen yapılan SteamBoy‘un özelliği elbette Steam platformundaki oyunları elde oynatması olacak. Steam Machines adıyla duyurulan platformda SteamOS ile konsol, SteamBoy ile el konsolu kapsanmış olacak. 5 İnçlik dokunmatik bir ekran, dört çekirdekli bir işlemci, 4 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile WiFi ve 3G internet bağlantı olması beklenen SteamBoy’un, Steam kontrolcüsüne benzerliği de dikkat çekiyor.

Piyasadaki rakibi Sony’nin PlayStation Vita ürünü olacak. Ancak Vita’nın satış rakamlarına baktığımızda bunun çok büyük bir pazar olmadığını söyleyebiliriz. Mobil oyunculuk günümüzde ağırlıklı olarak Android, iOS ve Windows Phone üzerinde oynanan Candy Crush Saga gibi basit, genel kitlelere hitap eden oyunların arenası. Bazı ciddi oyunlar olsa da masaüstü bilgisayarlara ya da konsollara sunulan gelişmiş oyunların sayısı göreceli olarak az.

SteamBoy
SteamBoy

Valve, SteamBoy’un SteamOS kullanan konsollar kadar güçlü olmayacağını ancak Steam’de bulunan pek çok oyunu oynatabileceğini açıkladı. Technopat olarak SteamBoy’da Nvidia Shield’daki gibi Streaming özelliklerini görüp göremeyeceğimizi şimdiden merak ediyoruz. Bu projenin önünde el konsolları piyasasının darlığı, SteamOS kullanan konsolların gecikip ertelenmesi, oyunların uyumluluğu ve kapsamı gibi pek çok tehlike bulunuyor. Steam platformunu kullanan büyük oyuncu kitlesinin ve firmanın getireceği yeniliklerin projeyi ne ölçüde başarıya ulaştıracağını 2015’te hep birlikte göreceğiz.

Valve’in Son Bombası: Steam Controller!

SteamOS Nasıl Kurulur?