Anasayfa Haber Hackerların Yeni Hedefinde Pizza Var!

Hackerların Yeni Hedefinde Pizza Var!

dominos-logo

Siber suçlular para kazanabilecekleri her alanı kullanmaya başladı. Bu sefer hedefte pizza müşterileri var.

Yeni gelen açıklamalara göre siber suçlular ünlü pizza restoran zinciri Domino’s Pizza’nın serverlarına saldırıda bulundu. Fransa ve Belçika’daki serverlara giren saldırganlar, 600.000 kişinin kullanıcı bilgilerini çaldı. Bu bilgiler içerisinde müşterilerin isimleri, adresleri, telefon numaraları, e-mail adresleri, şifreleri ve sipariş detayları bulunuyor. Saldırganlar müşterilerin en sevdiği pizzalara kadar tüm bilgileri ele geçirdi.

Rex Mundi olarak bilinen hacker grubu taleplerini belirtti. 600.000 kişinin bilgilerinin geri verilmesi için 30.000 Euro fidye isteniyor. Eğer firma belirlenen süreye kadar bu parayı göndermezse, çalınan kullanıcı bilgilerinin internete yayılacağı belirtildi.

Firma sözcülerinden Andre ten Wold, hiçbir hacker grubuna fidye verilmeyeceğini açıkladı. Bunun yerine Paris’teki mahkemeye başvuruldu.

Son zamanlarda fidye (Ransom) virüsleri ve saldırıları sıklıkla karşılaşılır bir durum haline geldi. 2012 yılında AmeriCash Advance firmasına kayıtlı binlerce insanın bilgileri ele geçirilip fidye istenmişti. Fidyenin ödenmemesiyle birlikte binlerce kişinin kullanıcı bilgileri internete verilmişti.