Anasayfa Haber THQ Geri Dönüyor!

THQ Geri Dönüyor!

thq_logo_rgb

Geçtiğimiz yıl iflasını açıklayıp kapanan firma, logosu ve ismiyle geri dönüyor!

Kanatları altında başarılı oyun başlıkları olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl iflasını açıklayan THQ geri dönüyor. Elindeki oyunlar, diğer büyük firmalar tarafından paylaşılan THQ ismini ve logosunu koruyarak oyun pazarına kaldığı yerden devam edecek.

Çünkü THQ’nun isim hakları Nordic Games isimli yayıncı firma tarafından satın alındı. THQ markası, ismi ve logosu artık Nordic Games’in elinde. THQ firmasına ait bir çok online site ve kuruluş da, Nordic Games’e aktarılacak.

Bu firmanın ismini duymamış olabilirsiniz. Ancak Nordic Games, THQ’nun borçlarının kapatılması için yapılan açık artırmada fazlasıyla pay kapan bir yayıncı kuruluş oldu. Firma bugüne kadar Gothic serisi, Titan Quest serisi, Darksiders serisi, Spellforce serisi gibi oyunların yayıncılığını üstlendi. Şimdi ise THQ’nun marka ismini kullanarak pazar payını artırma peşinde.

Nordic Games yaptığı açıklamalarda, THQ firmasına halen ait olan eski serileri de canlandırmak istediklerini söyledi. Bu da birçok oyuncuyu sevindiren bir haber oldu.