Anasayfa Makale Windows Phone 8.1’de Elle VPN Kurulumu

Windows Phone 8.1’de Elle VPN Kurulumu

hideme

Kısa bir süre sonra resmi dağıtımına başlanacak olan Windows Phone 8.1 için elle VPN kurulumunu anlatıyoruz.

Windows Phone 8.1’in resmi dağıtımına sayılı günler kaldı. Beklemek istemeyen meraklı kullanıcılar ise haftalar önceden geliştirici hesabıyla önizleme sürümünü deneyimledi bile. Yeni güncellemeyle birlikte gelmesi beklenen en büyük yeniliklerden biri olan VPN desteği, ilk aşamada hayal kırıklığına uğrattı. Zira markette henüz düzgün çalışan bir VPN uygulaması bulunmuyor. Ancak bu eksiklik elle yapılan ayarlamalar ile giderilebiliyor.

8.1 yüklü cihazınızda VPN kurulumu yapmak için öncelikle IKEv2 tabanlı bir sağlayıcıya ihtiyacınız var. Hali hazırda bu konuda tanınmış sağlayıcıların pek çoğu ücretsiz seçeneğe sahip değil. Bu nedenle ücretsiz tarifesi bulunan bir sağlayıcı bulmak zor. Neyse ki Hide.me adlı sağlayıcı aylık 2 GB limitli ücretsiz tarifesi ile bizi bu dertten kurtarıyor.

Hide.me ile VPN Kurulumu

Piyasadaki ücretsiz tarifeye sahip nadir sağlayıcılardan biri olması sebebiyle Hide.me tavsiyemizdir. Hide.me servisinden faydalanmak için öncelikle ücretsiz olarak bir hesap açmanız gerekmekte.  Hesabınız açtıktan sonra, sitenin üst panelindeki Pricing bölümünden bir aylık ücretsiz üyelik seçeneğini aktifleştirin. Merak etmeyin, her ay ücretsiz tarifenizi yenileyebilirsiniz.

Şimdi sıra VPN kurulumu için gerekli server bilgilerini almada. Sitenin üst panelinden Servers bölümüne girin. Tarifeniz ücretsiz olduğu için sadece üç adet server kullanıma açık olacaktır. Hangi ülkenin sunucusunu kullanacağınıza karar verdikten sonra, sununun karşısındaki adresi bir yere not edin. (Örnek: Kanada için free-ca.hide.me)

Son işlem ise telefonunuzdan yapılacak. Ayarlar>VPN>Ekle seçeneğinden Profil ekle sayfasını açın. Sunucu adı veya IP adresi bölümüne, not ettiğiniz sunucu adresini yazın. Kullanıcı adı ve parola bölümüne ise Hide.me hesap bilgilerinizi girin ve kaydedin. Bu aşamadan sonra eklediğiniz VPN profili, VPN sayfasında görüntülenecek ve bu profilden VPN bağlantısını kullanabileceksiniz.wp_ss_20140624_0001