Anasayfa Haber Wolfenstein Devam Edecek Mi?

Wolfenstein Devam Edecek Mi?

wolf_order

Machine Games yönetimi Wolfenstein serisini devam ettirmek istiyor.

Geçtiğimiz ay piyasaya çıkan Wolfenstein: The New Order her ne kadar yılın oyunu sayılmasa da, beklentilerin ötesinde bir yapım olarak piyasadan hayli olumlu tepkiler aldı. Daha önce farklı firmalar tarafından yapılan Wolfenstein oyunlarının aksine, hikayeciliğin ön plana çıktığı The New Order, serilerin değişmez ana karakteri B.J. Blazkowicz’in tüm dünyayı ele geçiren Nazilere karşı son ve ümitsiz bir savaş vermesini konu alıyor. Klasik bir FPS’nin tüm öğelerini barındıran oyun, insanı şaşırtan sürprizlerle dolu.

Geliştirilmesi 3,5 yıl süren oyunun yapımcısı olan Machine Games çalışanları çıkardıkları işten hayli memnun. Öyle ki firmanın tasarım şefi Jens Matthies geçenlerde verdiği bir röportajda, seriyi devam ettirmeyi çok istediklerini de açıkça belirtti. Matthies hikayenin henüz bitmediğini ve anlatılacak daha çok şeyin olduğunun altını çizdi. Oyunu bitirmiş olanlarınız bundan nasıl bir anlam çıktığını tahmin edebilirler.

Matthies’a göre Machine Games eğer onay alabilirse hemen devam oyunu üzerinde çalışmaya başlamaya hazır. Yayıncı firma olan Bethesda ile olan ilişkilerinin de gayet iyi olduğunu söylüyor. Bu oyundan edinilen tecrübenin bir sonraki Wolfenstein oyununun geliştirme süresini de kısaltacağından emin görünüyor. Ancak tabii ki henüz bu konuda kesinleşmiş bir karar alınmamış. Eğer Wolfenstein: The New Order satış rakamları iyi olursa, Bethesda’nın bir sonraki oyuna onay vermesi çok da zor olmayacaktır.