Anasayfa Haber Samsung Galaxy S5 Mini’nin Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy S5 Mini’nin Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

samsung-galaxy-s5-mini

Samsung’un amiral telefonunun merakla beklenen mini modeline ait teknik özellikler sızdırıldı.

Samsung S5 ailesi sonunda tamamlandı. Amiral gemisinin çıkmasıyla beraber, bu telefonun birçok farklı modeli kullanıcılarla buluştu. Güçlü Galaxy S5 Active ve devasa kameraya sahip Galaxy K Zoom’un ardından, Galaxy S5 Mini de aileye katılmaya hazırlanıyor.

Ortaya çıkan sızıntılara göre Galaxy S5 Mini’nin ekranı 4.5-inç büyüklüğünde olacak. Super AMOLED ekranı 1280×720 çözünürlük sergileyecek. Telefonun içerisinde dört çekirdekli 1.4 GHz frekans hızında işlem yapabilen yonga tercih edilmiş. 1.5 GB RAM kapasitesine sahip olan S5 Mini’nin 16 GB dahili depolama alanı var. Kullanıcı dilerse microSD çıkışı sayesinde dahili depolama alanını 64 GB’a kadar çıkarabiliyor.

Cihazın Cat4 LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC bağlantı noktaları var. Teknik özellikler bakımından ele aldığımızda Mini modelin, Galaxy S5’e oldukça yakın olduğunu görebiliyoruz. Boyutlarında küçülme yaşanan amiral gemisinin teknik özelliklerine benzer bir telefon ortaya çıkartılmaya çalışılmış. Super AMOLED görüntü veren telefonun Ultra Power Saving Mode özelliği var. Bu sayede daha az enerji tüketimi sağlanabiliyor.

samsung-galaxy-s5-mini-2

Ayrıca Cat4 LTE desteği ile birlikte sunulan Download Booster ile internetten bir dosya indirmek istediğinizde üst seviyede performans alacaksınız. Elbette Samsung’un Health uygulamasını destekleyecek bir kalp atışı sensörü de S5 Mini içerisine yerleştirilmiş.

Bu ufak telefon, IP67 sertifikasına sahip. Yani suya ve toza karşı dayanıklı. Öte yandan USB 2.0 yuvasının kapalı olmadığını görüyoruz. Bu da kafalarda soru işareti oluşturuyor. Telefonun ayrıca Kömür Siyahı, Parlak Beyaz, Elektrik Mavisi, Bakır Sarısı kapakları olacak.

Galaxy S5 Mini’nin teknik özellikleri bu şekilde. Son halinin de yüksek ihtimalle böyle olacağı düşünülüyor. Çıkış tarihi ve fiyatı konusunda henüz bir açıklama yok. Ancak bu ay sonuna doğru pazardaki yerini alması bekleniyor.