Anasayfa Haber Boeing ve Lockheed Martin’in Askeri Verilerini Kim Çaldı?

Boeing ve Lockheed Martin’in Askeri Verilerini Kim Çaldı?

lockheed-martin

ABD, havacılık konusunda uzman Boeing ve Lockheed Martin firmalarına ait askeri verilerin Çinli hackerlar tarafından çalındığını düşünüyor.

ABD devleti, Çin üzerindeki sanal baskısını artırmanın yollarını arıyor. Son 3 yılda gelişme gösteren siber-saldırıların kaynağının Çin olduğu düşünülüyordu. Eldeki veriler Çin’i gösterse de, yerel otoriteler bu tür suçlamaların hepsini yalanlamıştı.

Yeni çıkan bir habere göre ABD Adalet Bakanlığı, Kanada’da yaşayan Su Bin isimli Çin vatandaşını dava edecek. Su Bin’in iki büyük hacker grubu ile birlikte çalıştığı ve ABD’nin savunma araç-gereçlerini üreten Boeing gibi firmalara saldırıda bulunduğu belirtiliyor.

Dava içeriğine göre 2009-2013 yılları arasında Lockheed Martin’e ait F-22 ve F-35 savaş jetleri ile Boeing’in C-17 asker taşıma uçağının dokümanları çalındı. Su Bin’in ele geçirilen dokümanları Çin devletine sattığı iddia ediliyor.

Bin ve Çin destekli hack grupları arasında henüz bir bağlantı kurulamadı. Davanın içeriği 1.467 sayfa uzunluğunda. Çinli vatandaş 28 Haziran’da tutuklanmış. ABD suçlunun kendisine geri iade edilmesini istiyor. Bu yılın başlarında ABD, Çin ordusunun sanal platform üzerinden ülkeye ekonomik saldırılarda bulunduğunu söylemişti.