Anasayfa Haber Kore’den Robot Taraftar!

Kore’den Robot Taraftar!

fanbot

Güney Kore’deki bir beyzbol takımı maça gelemeyen taraftarlar için robotları devreye soktu.

Güney Kore de tıpkı Japonya gibi belirli açılardan Amerikan kültürüne biraz fazla maruz kalmıştır. Gerçekte bir Amerikan sporu olan beyzbol, Güney Kore’de de yaygındır. Bu arada Güney Kore’nin bilim ve endüstri alanında da hayli gelişmiş olduğunu duymuş olabilirsiniz. Tabii sonunda kaçınılmaz olarak beyzbol ve elektronik bir araya gelmiş, biraz tuhaf bir biçimde olsa da!

Güney Kore liginde oynayan beyzbol takımlarından Hanwha Eagles, taraftarların maçlara ilgi gösterebilmesini sağlamak için sıra dışı bir yönteme başvurmuş. Her maçta üç sıra koltuk “fanbot” adı verilen çok özel mekanize taraftarlara ayrılıyor. Bu taraftarlar tabii ki robotlardan oluşuyor. Her birinin oynar kolları ve ellerinde tuttukları birer ledle donatılmış panel bulunuyor. Maça gelemeyen taraftarlar cep telefonlarından çektikleri mesajları bu led panellerde görüntüleyerek tezahürat yapma imkanı buluyor.

Fanbotların yüz kısımlarında ise birer kamera ve monitör bulunuyor. Bu sayede her taraftar kendi fanbotunun gözünden maçı izlerken, telefonun özçekim kamerasından da kendi yüzünü ve mimiklerini fanbotun yüzüne yansıtabiliyor. Ayrıca yine uzaktan telefonla komut vererek grup haline Meksika Dalgası çekebilmek gibi özellikler de fanbotların repertuarında bulunuyor. Aşağıda fanbotları maç esnasında görüntüleyen bir video bulabilirsiniz. Asyalıların yaratıcılığına engel olmadığının ispatını kendiniz izleyin ve görün.