Anasayfa Haber Audi, Sürücüsüz A7’yi Test Etti

Audi, Sürücüsüz A7’yi Test Etti

audi-a7-otonom

Audi geleceğin sürücüsüz araç teknolojilerini sınamak için Florida’yı seçti.

Amerika’nın Florida eyaletindeki Tampa bölgesinde bulunan Selmon otobanı geçtiğimiz günlerde bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Bunun sebebi Audi tarafından özel olarak hazırlanmış bir A7 modelinin sürüş testlerinin yapılabilmesiydi. Bu özel Audi A7’nin içindeki teknolojilerin bundan beş yıl sonrasındaki seri üretim modellerde standart olarak sunulmaya başlanması bekleniyor.

Peki ama neden Florida? Çünkü 2012 yılında bu eyalette çıkarılan bazı kanunlar, gelecekte sürücüsüz araçların trafiğe çıkabilmesine yönelik çeşitli düzenlemeler getirmiş. Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaletinden sadece 4 tanesinde sürücüsüz araçlara yönelik yasal düzenlemeler yapılmış. Florida da bunlardan biri, ayrıca genellikle turistik ve güneşli bir yer olduğundan, bu tür testler ve tanıtımlar için de hayli olumlu bir imaja sahip.

Audi’nin burada denediği teknolojilerin aslında tam anlamıyla otonom bir sürüş sergilediğini söylemek mümkün değil. Gelecekteki Audi modellerinde Traffic Jam Pilot adıyla tüketiciye sunulacak olan bu sistemin ana amacı, değişen trafik koşullarında sürücüye yardımcı olmak. Çevredeki diğer araçların konumunu, yolun akışını ve benzer başka verileri toplayan sistem, bunları işleyerek otomobilin güvenli bir sürüş sergilemesine yardımcı olmayı hedefliyor. Ellerinizi direksiyondan çekip aracın kontrolünü otoyol şartlarında sisteme bırakabilirsiniz. Ancak Audi yine de sürücülerin her an dikkatli ve kontrolü ele almaya hazır olması gerektiğinin altını çiziyor. Google’ın üzerinde çalıştığı tamamen otonom ve hatta direksiyonsuz araçları sokaklarda görmemize daha çok var.