Anasayfa Haber Mozilla’da Büyük Kaza!

Mozilla’da Büyük Kaza!

mozilla-firefox

Mozilla’nın yaptığı resmi açıklamaya göre 76.000 geliştiricinin kayıtlı e-mail adresleri yanlışlıkla sızdırıldı.

Firefox internet tarayıcısı ile tanınan Mozilla’da büyük bir kaza yaşandı. Firma 76.000 geliştiricinin e-mail adresini kazara sızdırdığını açıkladı. E-mail adreslerinin yanı sıra kriptolanmış 4.000 adet şifre de açığa çıktı.

Sızıntı bu geçtiğimiz ay sonunda yaşandı. Mozilla Developer Network (MDN) olarak adlandırılan platformdaki bir bilgi yanlışı yüzünden, verilerin hepsi açığa çıktı. Veri temizleme özelliği bu platformdaki bilgileri yanlışlıkla internete sızdırdı.

Mozilla’nın güvenlik uzmanlarından Stormy Peters ve Joe Stevensen, firmanın resmi blog sayfasında konu hakkında bir açıklama yaptı. Kazayı kısa sürede fark ettiklerini ve bilgiyi geri çektiklerini söylediler. Ancak bu sırada ele geçirilen e-mail adresleri ve şifreler hakkında bir açıklama yapmadılar.

Bu istemsiz sızıntı Mozilla’nın prestijine sağlam bir darbe vuracak gibi gözüküyor. Son yıllarda Mozilla’ya olan güven gittikçe düşmüştü. Güvenlik ve gizlilik konusunda düzenlemeler yapmaya çalışan firma mutlaka müşteri ve kullanıcı kaybedecektir. Bu kazadan muzdarip kullanıcılara toplu bir mesaj gönderildi. Şifrelerin değiştirilmesi konusunda bir duyuru yapıldı.