Anasayfa Oyun Doom’un Yaratıcısı Yeni Bir FPS Üzerinde Çalışıyor

Doom’un Yaratıcısı Yeni Bir FPS Üzerinde Çalışıyor

john-romero

Efsane FPS’nin yaratıcısı John Romero’nın uzun zaman sonra yeni bir oyun üzerinde çalıştığına dair bilgiler ortaya çıktı.

2014 yılı FPS konusunda oldukça başarılıydı. Hele ki Arena FPS türünün geri gelmiş olması bu yılın bir kat daha önemli kılıyor. Doom’un yaratıcı ekibinin içerisinde bulunan John Romero’nun bu alanda yeni bir oyun üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Super Joystiq Podcast Gamescom Special programına konuk olan Romero, 14 yıl sonra yeni bir oyun üzerinde çalıştığını itiraf etti. Romero “2000 yılından bu yana Shooter türünde oyun yapmadım. Şu an yeni bir tanesi üzerinde çalışıyorum” dedi.

Oyun dünyasındaki en önemli isimlerden biri olan Romero’nun tam olarak nasıl bir oyun üzerinde çalıştığı açıklanmadı. Ortada ne bir isim ne de bir konsept var. En azından 2015’in sonlarına doğru Romero’nun planlarının ortaya çıkması bekleniyor.

Gerçi şunu da unutmamak lazım. Romero, en son Daikatana isimli oyun için çalışmıştı. Oyun endüstrisinin geneline baktığımızda reklam açısından en başarısız başlıklardan biri olan Daikatana, Romero’nun kötü anılmasına sebebiyet vermişti.

Öte yandan söylentiler Romero’nun yeni Unreal Tournament ekibinde olduğunu da işaret ediyor. Romero’nun sözlerini dikkate alırsak, yeni bir oyun üzerinde çalıştığını görebiliriz. Ünlü ismin aklındaki plan Unreal Tournament’ten farklı olacak gibi gözüküyor