Anasayfa Makale Yazar Köşeleri Ölmeye Yüz Tutmuş Bir Oyun: Legions: Overdrive

Ölmeye Yüz Tutmuş Bir Oyun: Legions: Overdrive

Her yıl binlerce ücretsiz oyunun piyasaya çıktığı günümüzde arada kaybolmuş bir oyun: Legions: Overdrive.

Bir okurumuz ısrar edince kendisini kıramadım ve bir zamanlar kendinden epey söz ettirmiş olan bu farklı oyunu sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle de Quake III oynayanların aşina olacağı aksiyon dolu bu oyunun hikayesini Şahin Gülmez’den dinleyelim:

Merhaba ben Şahin Gülmez. Bu mesajı artık ölmek üzere olan bir oyun için yazıyorum. Amacım bu oyunu daha ileriki nesillere göstermektir. Bu oyunun neden ölmek üzere olduğunu söyleyecek olursam; ilk başta bu oyunun ismi Fallen Empire: Legions idi. Oyun 2008 senesinde InstantAction denilen şirket tarafından çıkarıldı. Bu oyunu özel kılan şey ise oyunu o zamanlar internetten oynayabiliyor olmaktı. Oyun 2012 senesine kadar oynandı. Ta ki maddi durumlar yüzünden şirket batana kadar. 2012 senesinden 1 yıl sonra yeni bir kaç kişi bu oyunu tekrar canlandırmak için uğraştılar ve başardılar. Oyunu açtılar fakat oyunun ismi Fallen Empire: Legions değildi artık, Legions Overdrive idi.

Oyun açılır açılmaz inanılmaz ilgi gördü ve eski efsane oyuncular bile tekrar oyuna girdi. Tabi ben de o zamanlar noob idim. Oyun zaman geçtikçe kullanıcı kaybetti ve artık sunucularda oynayan hiç kimse kalmadı. Neden kaybetti diye soracak olursanız artık oyunun reklamı yapılmıyordu. 2008 yılından beri 6 sene geçti ve artık bu oyunun efsane oyuncularından biri oldum ama artık oyunda ne zevk ne de eğlence kaldı.

Oyunun nasıl oynandığı hakkında soracak olursanız oyuncunun yokuşlu yerlerde sörf yaparak hareket etmesi sağlanıyor. Silahlar aşırı gelişmiş ve normal bir silahtan çok daha fazla özelliklere sahip.

Bu videoda Tribes Ascend oyuncularına nasıl oynandığını gösteriyor.

Bunlar da oyunun efsane oyuncuları:

Bu arada oyun CTF , TDM , Rabbit , Team Rabbit, DM gibi modları vardır. Genellikle CTF ve Rabbit oynanır.

Burada yetenek gösterisi var. Amaç parkuru en hızlı tamamlamak.

Forum sitesi:

http://forums.legionsoverdrive.com/

Resmi sitesi:

http://www.legionsoverdrive.com/