Anasayfa Mobil Xperia Z2 Root Yapma Rehberi

Xperia Z2 Root Yapma Rehberi

Xperia Z2 telefonunuzdan daha fazla yararlanmak istiyorsanız bu rehberimizle cihazını root edebilirsiniz.

Linux işletim sistemlerinde root, bütün yetkilere sahip olan kök kullanıcı olarak geçmekte. Windows’taki Administrator hesabının bir benzeri. Root işlemci, Android telefonlarda iPhone’u Jailbreak etmeye benziyor; cihazda normalde yapamadığınız işlemlerin önünü açmak, kilitleri ve kısıtlamaları kaldırmak. Örneğin 3G bağlantıda DNS değiştirmek için root yetkisine ihtiyacınız var.

Bu rehberde D6503 model, Android 4.4.2 Kitkat işletim sistemine ve 17.1.1.A.0.402 sürüm yazılıma sahip Xperia Z2’yi root edeceğiz. Bir zamanlar PlayStation 3’ü kıran Geohot’ın geliştirmiş olduğu Towelroot üzerine temellendirilmiş olan root yöntemini kullanarak bir başka Sony cihazının kilitlerini açacak olmamız çok manidar. Vakit kaybetmeyelim!

Gerekenler:

Gerekli araçları temin ettikten ve sürücüyü kurduktan sonra sonra rehberimizi izlemeniz yeterli:

36 Yorumlar

  1. Dediklerinizi aynen yaptım telefonuma SuperSU uygulamasını indirdim fakat uygulamayı açınca Yüklemiş SU Kodlaması yok ve SuperSu bunu yükleyemedi.Bir problem var ! gibisinden bir hata aldım yardımcı olursanız sevinirim Telefonumun markası Sonyericsson Xperia arc s

  2. Recep Bey peki Xperia Z1 içinde bu taktiği uygulamamız mümkün mü, yoksa onun için de mi farklı bir sürüm veya rehber içeriği gerekli?

  3. selamun aleyküm telefonum rootlu rootu nasıl kaldırabilirim ve android 4.4.4 indirdim pc ye onu nasıl yükleyebilirim room şeklinde telefonum sony xperia z2 root varken güncelleme yapabilir miyim.

    • ben cihazım 4.4.2 iken root yetkisini bu yöntem ile elde ettim. z2’ye 4.4.4 güncellemesi bana da geldi ve güncelleştirme yöneticisinden sorunsuzca güncelleştirdim fakat 4.4.4’de root yetkisini alamadım

    • Selâmun Aleykum..
      Xperia Z2 kullanıcısıyım..
      Fotoğraf çekimlerinde eskisi kadar tatmin olmuyorum, kalitesi eskiye nazarân düşük hissi veriyor..
      Bunun sebebi nedir sizce ?

  4. creating vm yazısında tıkandı ilerleme felan olmuyor. Defalarca yeniden açıp kapattım yine değişen birşey olmadı. Acaba bir yerde hata mı yaptım.

    • ben cihazım 4.4.2 iken root yetkisini bu yöntem ile elde ettim. z2’ye 4.4.4 güncellemesi bana da geldi ve güncelleştirme yöneticisinden sorunsuzca güncelleştirdim fakat 4.4.4’de root yetkisini alamadım.

  5. dediklerinizi aynen yaptım fakat cmd.exe de en altta creating vm(loljavasucks) da kalıyor. Bu pencerede 1 saat bekledım değişen bişi olmadı ? yardımcı olur musunuz ?

  6. ne uğraşıyorsunuz Allahınızı seveyim yapmayın böyle şeyler.Bootloader kilidini aç istediğin kernel istediğim romu at root derdi yok stock rom kullanacaksan da at advanced stock kerneli rootlu kullan stock romu

  7. z2 23.0.1.a.0.167 versiyonu 4.4.4 için türkçe root atma ve anlatımlı paylaşabilirmisiniz sitelerde hep yabancıların anlatımı mevcut anlaşılmıyor.

  8. z2 23.0.1.a.0.167 versiyonu 4.4.4 için türkçe root atma ve anlatımlı paylaşabilirmisiniz çogu sitelerde anlatımı var fakat hep yabancı dilde oldukları için anlaşılmıyor.

  9. ben firmware yükleyeceğim ama başka ülkeninkini yüklesem ne gibi sorun olur?
    örn: Türkiye’desin ama fransa firmwaresini yükleyeceksin
    Acil cevap verirseniz sevirinirm.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version