Anasayfa Makale Verimlilik Artıran 10 Firefox Eklentisi

Verimlilik Artıran 10 Firefox Eklentisi

Bilgisayar başında daha fazla verim almak istiyor musunuz? Firefox internet tarayıcısı kullanıcısı mısınız? Bu liste ile günlük bilgisayar kullanımınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

İnternet artık öyle bir yer ki, tek bir linke basarak kendinizi kaybedebiliyorsunuz. Özellikle bir ofiste masa başında çalışıyorsanız, tıklayacağınız her link mesai saatinizi uzatacaktır. Komik kediler, korkunç şakalar, kelime esprileri, oyun videoları, yeni müzik parçaları derken tüm gününüzü yediğinizi göreceksiniz. Bir yandan da elinizdeki kısıtlı zaman ile işlerinizi yetiştirmek zorundasınız.

Eğer bir Firefox kullanıcısı iseniz, aşağıdakilerle çalışma saatlerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz. Bu 10 eklenti ile birlikte çalışma saatlerinizin de daha keyifli geçeceğini göreceksiniz.

Tile View

tile-view

Eğer birden çok sekme kullanıyorsanız Tile View fazlasıyla işinize yarayabilir. Tile View’i yükledikten sonra tarayıcı üzerinde göreceğiniz ikona basarak, tüm sekmeleri ekrana dağıtıp bölebiliyorsunuz. Normal şartlar altında böyle bir imkanınız var. Ancak hepsini elle yapmanız gerekiyor ve bu da size zaman kaybettirir.

Tile View sadece tek bir tuş ile kontrolden çıkmış sekmelerinizi, tüm ekranınıza yayacaktır. Eklentiyi indirmek için buradaki resmi bağlantıyı kullanabilirsiniz.

ReminderFox

reminderfox

Outlook’un sağladığı takvim sistemi gerçekten görülmeye ve denemeye değer. Öte yandan uygulamanın sürekli olarak açık kalması gerekiyor. ReminderFox eklentisi ile Firefox tarayıcınız üzerine bir takvim ekleyebilirsiniz. Yapılacaklar, hatırlatma ve özel günleri bu eklenti üzerinden ayarlayabilirsiniz. Uygulama, takvim programınızdaki hareketleri size uyarılar vasıtasıyla bildirecektir.

ReminderFox eklentisini buradan indirebilirsiniz.

LeechBlock

leechblock

İş başındayken sürekli olarak Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerini mi kontrol ediyorsunuz? Bu da haliyle, işinizi yapmanıza engel oluyor. LeechBlock eklentisi ile bu sitelere olan ulaşımınızı engelleyebilirsiniz. Engelleme olanakları da bir hayli fazla. Hangi gün veya günün hangi saatleri arasında sosyal medya sitelerine engel koyabileceğinizi kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.

LeechBlock eklentisini buradan indirebilirsiniz.

The Fox, Only Better

fox-only-better

The Fox, Only Better’ı bir uygulama ya da eklenti olarak adlandırmak zor. Çünkü tam olarak yeni bir içerik sunmuyor. Firefox’un görünümünü daha da basite indirgiyor. Araçlar konumunu, menüleri ekranın tek bir köşesine sıkıştırıyor. Böylece ekranda kalabalık yapan butonları, ikonları görmek zorunda kalmıyorsunuz.

The Fox, Only Better eklentisini buradan indirebilirsiniz.

Tab Mix Plus

tab-mix-plus

Hiç yanlışlıkla bir sekmeyi kapattığınız oldu mu? Birden fazla sekme üzerinde çalışıyorsanız ve işinize yarayan sekmelerden birini kapattıysanız, işiniz iş demektir. Geçmiş ayarları üzerinden hangi sekmeyi, ne zaman kapattığınızı bulmak sandığınızdan daha uzun sürebilir. Ancak Tab Mix Plus bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Kapanan pencereler ve sekmeleri tek bir tuşa basarak geri çağırabilirsiniz.

Tab Mix Plus eklentisini buradan indirebilirsiniz.

ScreenGrab!

screengrab

Bu eklenti sayesinde bir internet sitesinin tamamını, istediğiniz görsel formatında kaydedebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bulunduğunuz internet sitesi üzerindeyken farenizin sağ tuşuna basmak ve ScreenGrab! menüsüne girmek. Karşınıza çıkacak pencere ile tek bir sayfayı ya da sayfanın bir bölümünü hızlıca kaydedebilirsiniz.

ScreenGrab! eklentisini buradan indirebilirsiniz.

Interclue

interclue

Bazı zamanlar arama motoru üzerinde yaptığınız sonuçlar, gerçek olmayacak kadar doğru gözükür. Bu noktada şüpheye düşebilirsiniz. Karşınıza durdurulamayacak pop-uplar çıkabilir ya da saldırıya uğrayabilirsiniz. Interclue, şüphelerinizi ortadan kaldırmaya yarıyor. Siz siteye girmeden önce linke bir göz atarak, uygun olup olmadığını kontrol ediyor. Tek yapmanız gereken link üzerine gelmek ve linkclue ikonunun çıkmasıyla birlikte bu butona basmak. Gerisini Interclue halledecektir.

Interclue eklentisini buradan indirebilirsiniz.

Lazarus

lazarus

Firefox için geliştirilen Lazarus, en sık kullanılan eklentilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Lazarus sayesinde internet üzerinde kaybettiğiniz bilgileri geri çağırabiliyorsunuz. Örneğin Firefox çöktü ve sizde tam o sırada WordPress üzerinde bir yazı yazıyordunuz. Şansınıza yazıyı kaydetmeyi de unutmuşsunuz.

Lazarus, adımlarınızı takip ederek yazdıklarınızı karşınıza koyuyor. Böylece Firefox’u açtığınızda kaldığınız yerden yazınıza devam edebiliyorsunuz.

Lazarus eklentisini buradan indirebilirsiniz.

Mind the Time

mind-the-time

Bu eklenti LeechBlock ile benzer çalışma prensiplerine sahip. Tek farkı internet üzerinde geçirdiğiniz zamanı ölçmesi. Her bir web sitesi üzerinde günlük, haftalık ve aylık dönemlerde ne kadar vakit geçiriyorsunuz? Aylık vakit çizelgesine bakıp, Facebook’ta bir ayınızı harcadığınızı görmek, hayatınızda bazı değişiklik yapmanız gerektiği anlamına geliyor olabilir.

Mind the Time eklentisini buradan indirebilirsiniz.

Wired-Marker

wired-marker

Kitap ya da makale okurken, önemli yerlerin üstünü çizmeye yarayan şu parlak fosforlu sarı kalemleri mutlaka bilirsiniz. Wired-Marker da, bu özelliği sanal ortama taşıyor. Bir yazı içerisinde, size göre önemi olan ya da dikkatinizi çeken kelimeleri, cümleleri ya da paragrafları istediğiniz renk seçeneği ile vurgulayabiliyorsunuz.

Örneğin, elinizde fiziksel bir kopyası olmayan makale düşünün. Ertesi gün bu makale üzerinden sınava gireceksiniz. Wired-Marker ile önemli yerleri vurgulayarak, daha kolay çalışma imkanına kavuşabilirsiniz.

Wired-Marker eklentisini buradan indirebilirsiniz.