Anasayfa Haber BMW’den Üç Yeni Üstü Açık Geliyor

BMW’den Üç Yeni Üstü Açık Geliyor

BMW önümüzdeki yıl üç yeni 2 serisi üstü açık spor modeli satışa sunmaya hazırlanıyor.

2014 yılında 2 serisi Coupe ile hayli büyük başarı yakalayan BMW, 2015 yılında bu seriyi üç yeni model ile geliştirmeyi planlıyor. Bu yeni modellerin hepsi de üstü açılabilir tasarımlar olacaklar. 2 serisi ile hayli genç ve sportif bir çizgi yakalamayı hedefleyen Alman otomotiv devi, araçları sadece üstü açılır yapmakla yetinmemiş, tarihinde bir ilk olacak adımlar da atmış.

Piyasaya çıkacak üç yeni modelin ilki BMW 228i Convertible, tek kapılı ve tavanı açılır bir tasarıma sahip olan bu araçta, 240 beygir güç üreten 4 silindirli bir motor ve 8 ileri vitesli otomatik bir vites kutusu kullanılacak. Serideki ikinci model ise BMW 228i xDrive olacak. Bu aracın önceki modelden tek farkı, BMW’nin özel dört tekerden çekiş sistemine sahip olmasıdır. Bu sistem motordan gelen gücü yol durumuna göre ön ve arka tekerler arasında değişen oranlarda paylaştırabiliyor.

BMW_2_serisi_1

Serideki üçüncü model olan BMW 235i Convertible ise, firmanın safkan performans serisi olan M serisinde kullanılan teknolojiden nasiplenen ilk üstü açılır BMW olarak tarihe geçecek. BMW eskiden beri güvenlik gerekçesiyle üstü açık modellere M serisi donanımı koymuyordu, ancak artık bundan vazgeçmiş gibi görünüyor. Nitekim bu araçta M Performance serisi düz altı silindirli ve çift turbo takviyeli bir motor kullanılacak. 320 beygir güç üreten bu motor, aracın 0-100 kilometre hızlanmasını 5 saniyenin altına düşürüyor.

BMW_2_serisi_2

BMW bu yeni modelleri akıllı teknolojilerle de donatacak. Araçlarda LTE bağlantısı için sim kart modülü bulunacak ve böylece devamlı bağlantıda olacaklar. BMW tarafından ConnectedDrive adı verilen bu teknolojik altyapı sayesinde sürücü yeni uygulama ve haritalar indirebileceği gibi, eğlence sistemlerini de çalıştırabiliyor. Ayrıca bu araçlarda BMW tarafından geliştirilen sürüş ve park yardım sistemlerine de yer verilecek. Firma bu yeni araçları sonbahardaki Paris Motor Show fuarında detaylı olarak tanıtacak ve 2015 itibariyle pazara sürecek.