Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #16 – Eski ve Modern Tanklar: M1A1 Abrams

Kafa Ayarı #16 – Eski ve Modern Tanklar: M1A1 Abrams

Son günlerde çok belgesel izledik. Kafa Ayarı #16’da modern ana savaş tanklarından M1A1 Abrams tankını konuşuyoruz. Adını sanını nereden aldı? Tarihi nedir? Kullandığı mermi türünden tankın motoruna kadar güzel detaylar, ilginç bilgiler eşliğinde sohbet ediyoruz…

Sonbahar’a geçecek gibi olup geçemediğimiz şu günlerde çay hala hararetimizi alıyor ancak havanın değişimini de üzerimizde hissediyoruz. Kuantum fiziğine en azından şimdilik daha fazla dalmayalım, daha hafif bir bölüm olsun dedik ve 68 tonluk bir tankı, M1A1 Abrams’ı ele aldık. Bu bölümde rahatlıkla açıp araştırıp devamında kendinizi 50 Wikipedia sayfası açık şekilde bulabileceğiniz tanklar konusu bize iyi geldi, size de iyi geleceğini umuyor ve iyi seyirler diliyoruz.

Disclaimer: M1A1 Abrams mı alır yoksa Merkava 4 mü tartışmasına girmiyoruz. Tamamen tank mürettebatının yeteneğine bağlı. Askerliğini tankçı olarak yapan, yapmış olan izleyicilerimize ayrıca selamlar. Tankınızla gelin vidalarına kadar beraber inceleyelim ama komutanınızdan işiteceğiniz azar için mesuliyet kabul etmiyoruz.

Dipnot: Komutanın adı Creighton Abrams. Aramanız için yazılışını da verelim istedik.

Altay tankını, ATAK helikopterini ve daha fazlasını isteyen okurlarımız, IDEF 13 galerimize, videolarımıza bu bağlantıdan bakabilirler…

Videoda bahsi geçen 2. Dünya Savaşı Tankları için buradaki makalemizde fotoğrafları görebilirsiniz…

34 Yorumlar

  1. video icin tesekürler .

    savas olursa ilk cagirilan technopat editörleri olur heralde
    su tankin sayif noktalari ne ,bu helikopteri nasil indiririz diye :D –

    sanirim yeni savas icatlari konusu bu makanik giyile bilir iskeletler .
    ama baya bilim gurhu kaliyor.

    • az önce izlediğim bilim kurgu filminin etkisindeyim ve izlemenizi tavsiye ederim . Edge Of Tomorrow (Yarının Sınırında) baş roldede bilim kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız Tom Cruise .

      • seyrettim tesekürler :)

        böyle filmer her gecen gün artmaya basliyor birde bu tarz prototipler görmekteyim internette veya videolar ilginc.

        Elysium ve District 9 ‘ u da tavsiye ederim o filmi seyrettiyseniz.

        en son cikacak olan Call of Duty oyununda görecegiz yine :D

        • ama çok hantal oluyor power armor ve hızla gelen füzeden kaçma şansı yok., oldukça hafif ve itme gücü olan kaçış sıçrayış için tasarlanmış bir kıyafet daha iyi olur ağır olup vurulmaktan sa hızlı olup hedef olmaktan çıkmak daha cazip. Power armor vurulunca sağlam fakat içindeki ölüyor. Elysium ve District 9 uda seyr eyledim :) belki izlememişsinizdir Oblivion’ da bu tarzda güzel bir filmdir tavsiye ederim.

  2. Abi bune yaa almanyanın tek atışla şehirleri yıkan silahı veya hitlerin 3 şaeseri , tiger,fare ve sıçan tanklarınından hiç bahsetmemişsiniz sıçan tankı var olsaydı dünyanın en büyük tankı olacaktı :D (3 katlı binaya eşit) onlardan bahsedin biraz.

  3. Abi bune yaa almanyanın tek atışla şehirleri yıkan silahı veya hitlerin 3 şaeseri , tiger,fare ve sıçan tanklarınından hiç bahsetmemişsiniz sıçan tankı var olsaydı dünyanın en büyük tankı olacaktı :D (3 katlı binaya eşit) onlardan bahsedin biraz.

  4. Sitenize ‘Kafa Ayarı’ videosuyla tanıştım. İlk kafa ayarı videonuzdan itibaren takipteyim. Pek yazan, yorumlayan birisi değilimdir ve hatta bu ilk yorumum olacak. Şimdi yazmışken de hem tebrik etmek, hem de gelecek kafa ayarı videolarıının birinde ”Deep Web” konusunu işlemeniz konusunda öneri de bulunmak istemiştim :) Yayıncılığın verdiği sorumluluklar gereği ne kadar mümkündür bilemem ancak aklıma gelince yazmak istedim.

    Çok güzel işler çıkarıyorsunuz. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamı dilerim. Umarım gönlünüzdeki yerlere ulaşabilirsiniz. Saygılar

  5. Biliyorum eğlence karşıtı ve sıkıcı olmak, gereksiz şeyleri ciddiye almak ile suçlanacağım ama sormadan edemeyeceğim. Soldaki arkadaş Birinci Dünya Savaşı’ndan bahsedilirken tam olarak neye güldüğünü açıklayabilir mi? Ölüme mi yoksa yıkıma mı gülüyor?

  6. Ali reiz altay amt yide inceleyebilirmisiniz acaba challenger 2 le filan kıyaslıyorlar bide yivsiz namlu koymuşlar çok akıllı mermilerimiz varmış gibi.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version