Anasayfa Haber Nexus 9’un İçinde Nvidia Olacak!

Nexus 9’un İçinde Nvidia Olacak!

Nvidia’nın Tegra K1 için hazırladığı yasal formlarda, Nexus 9’un adı bariz bir şekilde geçiyor.

HTC tarafından üretilecek olan Nexus 9 hakkında bugüne kadar birçok sızıntı, söylenti ve spekülasyon çıktı. Ancak bugüne kadar cihaz hakkında pek de net bilgiler elde edemedik. Nvidia’nın Tegra K1 için doldurduğu yasal formların açığa çıkmasıyla birlikte, hem Nexus 9’un varlığı kanıtlandı hem de çıkış tarihi konusunda ilk bilgiler bulundu.

Nvidia tarafından hazırlanan formların birinde, HTC tarafından üretilecek ve içinde Tegra K1 yonga bulunacak olan Nexus 9’dan açıkça bahsediliyor. Bugüne kadar bu yeni tablette hangi yonganın kullanılacağı merak konusuydu. Sızıntıların ardından Tegra K1 ismi de böylelikle resmiyet kazanmış oldu.

tegra-k1-nvidia-form

HTC imzası taşıyacak olan tabletin dağıtımı 2014’ün üçüncü çeyreğinde gerçekleşecek. Öte yandan HTC’nin dördüncü çeyreğin başlangıcında, 8 Ekim tarihinde New York’ta bir etkinlik düzenleyeceği biliniyor. Bu etkinlik için basın davetiyeleri dağıtılmaya başlandı. Bir ihtimal, Nexus 9’un bu etkinlik sırasında tanıtılması planlanıyor olabilir.

Ortaya çıkan ilk teknik bilgilere göre Google Nexus 9’un içerisinde Tegra K1 işlemci bulunacak. Ekran boyutunun 8.9 inç olacağı ve 2048×1440 çözünürlük destekleyeceği belirtiliyor. 2 GB RAM ile desteklenmiş tabletin, 16 ve 32 GB’lık iki modeli olacak. İşletim sistemi ise şüphesiz Android L olacaktır.