Anasayfa Haber Audi RS7 Piste Sürücüsüz Çıkıyor!

Audi RS7 Piste Sürücüsüz Çıkıyor!

Audi, sürücüsüz otomobillerine ne kadar geliştiğini ispat etmek için RS 7 modelini tek başına piste salacak.

Önümüzdeki Pazar günü, Almanya’nın Hockenheimring yarış pisti hayli ilginç bir deneye sahne olacak. Günün yarışları tamamlandıktan sonra, Audi’nin RS 7 prototipi tek başına piste çıkacak ve bir turu tamamlamaya çalışacak. İşin püf noktası şu, RS 7 bu turu sürücüsüz ve dışarıdan müdahale olmadan tek başına dönecek.

Audi bu gösteriyle sürücüsüz otomobillerine ne kadar güvendiğini göstermeyi amaçlıyor. Hockenheimring pisti dönülmesi pek kolay bir parkur değil, haliyle aracı kontrol eden yapay zekanın sınırlarını zorlayacağı tahmin ediliyor. Tabii burada sürat önemli, o yüzden RS 7 bu zorlu pisti 240 kilometreye varan bir hızlı geçecek. Aracın 5 kilometrelik parkuru iki dakikanın altında dönmesi bekleniyor.

Alman otomotiv devinin yeni nesil araçlarına öncelikle sürüş yardımı sistemleri koyacağı, ilerleyen yıllarla beraber tam otonom sistemlere geçiş yapacağı tahmin ediliyor. Ancak bunu tüketiciye satabilmek için öncelikle bu sistemlerin güvenli olduğunu göstermeleri gerekiyor. Zaten bu pistteki gösteri de bunu amaçlıyor. Hockenheimring pistini başarıyla dönen bir yapay zeka, sizi Berlin sokaklarının sıkıcı trafiğinden de sağ çıkarır. Audi’nin tüketicilere söylemek istediği tam olarak bu.