Anasayfa Haber Elektrikli Otomobillerde Rekabet Artacak

Elektrikli Otomobillerde Rekabet Artacak

Tesla’nın otomotiv pazarında adını gittikçe daha fazla duyurması, Alman otomotiv markalarını harekete geçirdi.

Elon Musk’ın Tesla markasını ayakta tutmak ve elektrikli otomobilleri dünya standardı haline getirmek için verdiği mücadele, gün geçtikçe daha etkili oluyor. Musk en başından beri patentlerini herkese açık tutarak ve elektrikli otomobillerin geleceğin teknolojisi olduğunu savunarak, diğer markaları da bu yöne çekmeye çalışıyordu.

Başlangıçta Tesla’nın başarılı olabileceğini düşünmeyen büyük markalar, firmanın pazar payı arttıkça ve yatırımları büyüdükçe fikir değiştirmeye başlamış gibi görünüyorlar. Japon otomotiv firmaları, her ne kadar ürünlerini pazara çıkarma konusunda isteksiz davransalar da, uzun süredir elektrikli araçlara ciddi yatırım yapıyorlardı. Şimdi Avrupa markaları da harekete geçiyor gibi görünüyor.

mercedes-s

Audi, BMW ve Volkswagen hem elektrikli, hem de hibrid motorlu modeller üzerine zaten çalışıyorlar. Fakat çoğu büyük marka safkan elektrikli otomobillere ancak Tesla’nın ciddiyetini gördükten sonra ilgi göstermeye başlamış bulunuyor. Bu markalardan ikisi Porsche ve Mercedes, son haberler her iki markanın da doğrudan Tesla ile rekabet edecek sırf elektrikli modeller üzerinde çalışmaya başladıklarını gösteriyor.

Porsche’un tasarımının doğrudan Panamera modelinin bir varyasyonu olacağı düşünülüyor. Çıkış tarihi olarak ise 2018 sonrası gösteriliyor. Mercedes’in ise E ya da S sınıfı sedan kasası üzerine bir model geliştirmeye başladığı, ancak 2021 yılından önce bu aracın vitrine çıkmayacağı söyleniyor. Her iki aracın da dört kapılı sedan olması rastlantı değil. Her iki firma da doğrudan Tesla S modeliyle rekabet edebilecek araçlar ortaya koymayı planlıyorlar.