Anasayfa Haber Call of Duty: Black Ops II Diktatörü Davayı Kaybetti

Call of Duty: Black Ops II Diktatörü Davayı Kaybetti

Call of Duty: Black Ops II’de gözüktüğü için yayımcı Activision’a dava açan devrik diktatör Manuel Noriega, davayı kaybetti.

Kaliforniya’lı yargıç, Manuel Noriega’nın açtığı dava dosyasını inceledi ve Black Ops II’de kendisinin resmedildiği iddialarını gözden geçirdi. Görünüşe göre Noriega’yı rahatsız eden konu oyunda pek de iyi bir şekilde resmedilmiş olmaması ve daha da önemlisi, adına yazılan bir çek görememesi.

Temmuz ayında açılan dava Black Ops II’de Noriega’nın “küstahça kötüye kullanımı, yasa dışı bir biçimde sömürülmesi ve ekonomik kazanç için suistimal edilmesi” gibi iddialar içeriyor. İddiaları ciddiye alan Activision, mahkemede kendilerini savunması için için eski New York City belediye başkanı Rudy Giuliani’nin kapsını çaldı.

Sonuç olarak yargıç William H. Fahey kararı Activision’dan yana verdi ve davayı reddetti. Bir basın açıklaması yapan Giuliani ise şunları söyledi: “Mahkemeye ifade özgürlüğünü koruduğu için teşekkür ederiz. Bu karar bizim için önemli bir zaferdir. Sonunda kazananın kötülüğüyle ün salmış bir suçlu olmamasından dolayı hoşnutuz. Bu sadece Call of Duty yapımcıları için değil, dünya çapındaki eğlence ve yayın endüstrisi için bir zaferdir.”