Anasayfa Haber Marvel Bu İşin Peşini Bırakmıyor!

Marvel Bu İşin Peşini Bırakmıyor!

Marvel, Avengers: Age of Ultron filminin tanıtım videosunu internete sızdıran kişinin peşini bırakmayacak gibi görünüyor.

Avengers: Age of Ultron, 2015 yılının en çok beklenen filmlerinden biri ve haliyle Marvel için çok önemli bir yapım. İşte bu yüzden geçtiğimiz günlerde filmin tanıtım videosunun bir kopyası zamanından önce internete sızdırılınca, şirket içinde çok ciddi bir şok yaşandı. Marvel hemen esprili bir tweet yayınlayarak suçu Hydra’ya attı ve ardından da zaman kaybetmeden resmi videoyu YouTube üzerine yükledi. Eğer henüz seyretmediyseniz, bu videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Ne var ki Marvel yöneticilerinin hasar kontrol çalışmasını esprili bir şekilde yürütmeye çalışmaları, gerçekte bu sızıntıya kafalarının ne kadar bozulduğunu gizlemeye yetmiyor. Nitekim Marvel mahkemeye başvurarak, Google’a sızıntının kaynağını bulması için işbirliğine gitmesini emreden bir karar çıkarttırdı.

Bu karara göre Google sızdırılan videoyu YouTube üzerine yükleyen ve sadece John Gazelle adıyla bilinen kişiyi bulmak için Marvel’a gereken IP adreslerini ve kullanıcı bilgilerini vermekle yükümlü tutuluyor. Google’ın bu kullanıcı hakkındaki Google+ ve YouTube kullanıcı verilerini mahkemeye teslim edeceğine pek şüphe yok. Şirket resmi mahkeme kararlarına genellikle pek itiraz etmiyor, gerektiğinde polis ve mahkemeyle işbirliğine gidiyor.