Anasayfa Haber Yeni NVIDIA Sürücüyü Mutlaka İndirin!

Yeni NVIDIA Sürücüyü Mutlaka İndirin!

Eğer yakın zamanda Nvidia GTX970 ya da GTX980 ekran kartı aldıysanız, yeni sürücüler size yeni bir teknoloji kazandıracak!

Nvidia tarafından çıkarılan yeni GeForce 344.75 WHQL sürücüsü, özellikle yeni nesil GTX970 ve GTX980 ekran kartlarının kullanıcıları için hayli önemli bir teknolojiyi getiriyor. MFAA (Multi-Frame Sampled Anti-Aliasing) olarak bilinen bu yeni teknoloji, adından da anlaşılacağı gibi anti-aliasing, yani grafiklerdeki kenar kırılmalarını azaltma işine yarıyor.

Aşağıdaki videoda da basitçe anlatılan bu yeni teknolojinin daha eski olan MSAA (Multi-Sample Anti-Aliasing) yönteminden en büyük farkı, sisteme çok daha az yük bindirmesi. Normalde anti-aliasing için uygulanan pek çok farklı yöntem olmasına karşın, bunların ortak zayıf noktaları değişen miktarlarda da olsa işlemci gücü tüketmeleri.

Nvidia tarafından geliştirilen yeni MFAA ise işlemci kaynaklarını en az tüketen yöntem olarak ön plana çıkıyor. Yeni sürücülerle birlikte Nvidia’nın en yeni nesil kartlarına gelen MFAA teknolojisinin zamanla daha eski kartlara da uygulanması bekleniyor. Bu yeni sürücüyü buradan indirebilirsiniz.

GeForce 344.75 WHQL Hakkında Güncelleme:

Maxwell olmayan GTX 650Ti Boost gibi ekran kartlarında yeni 344.75 WHQL sürücüsünde FPS düşmesi tespit ettik. Konu hakkında detayları ve çözümü burada bulabilirsiniz:

[Çözüldü] Nvidia GeForce 344.75 ve GTX 650Ti Boost FPS Düşmesi

Yeni nesil hakkında daha fazla bilgi edinmek için Technopat Video İncelemelerini İzleyebilirsiniz: