Anasayfa Tavsiyeler Sistem Tavsiyeleri Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 2

Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 2

Uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama rehberimizin ikinci bölümünde 2000 TL altına alabileceğiniz güçlü fiyat performans odaklı oyun bilgisayarının stres ve oyun testlerini yapıyoruz. Video rehberimiz Windows kurulumu, stres testleri, uygulama kurulumları ile başlıyor…

İkinci bölümde sistemimizin işletim sistemini, uygulamalarını, sürücülerini kurup dayanıklılık testlerini yapacağız. Sizler de nasıl yapacağınızı bu bölümde öğrenebilirsiniz. Her şeyden emin olduktan sonra oyun testlerinde zorlayacağımız sistemin, pratikteki performansını sonuç değerlendirmede gözden geçireceğiz. Alternatifler önereceğiz ve kendinize özel hale getirmeniz için bilgiler paylaşacağız.

Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi 2014 Sonu için Parça Fiyat Listesi ve Sistemin Montajını Gösteren İlk Bölüm için tıklayın…

Uyarı: Hız aşırtma işleminde sorumluluğun size ait olduğunu, görebileceğiniz zararların sorumlusunun kendiniz olduğunu unutmayın. Bu rehber riski üstlenen kullanıcılar için hazırlanmıştır.

  • 01:10 – Uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama rehberimizin 2. bölümünde UEFI Windows 8.1 kurulumu ile başlıyoruz. UEFI ve Windows kurulumu konusunda her şeyi Technopat.net adresinde bulabilirsiniz.
  • 01.45 – GPT’nin yararları.
  • 02:20 – Windows 8.1 Pro‘yu SSD’ye kuruyoruz.
  • 03:00 – Disklerin formatlanması.
  • 04:13 – Kişiselleştirme ekranı.
  • 04:35 – Microsoft hesabı olmadan yerel kurulum.
  • 05:23 – Masaüstüne geldik. Windows kurulumundan sonra ilk iş Windows Update. Peki neden?
  • 07:05 – Sistemin kaynak tüketimine, işlemcinin gerçek saat hızına bakıyoruz.
  • 07:15 – Prime95 ile işlemciye stres yani dayanıklılık testi yapıyoruz.
  • 07:40 – 4.4 GHz ve 1.4 Volt ile stabil bir sistem elde ettik. 4.5 GHz ve 1.4 Volt ile sistem hata verebiliyor.
  • 08:30 – Prime95 testinin önemi ne, ne kadar süre kullanmalı?
  • 09:33 – Chrome ve AIDA64 kurduk. İşlemcinin sıcaklığına bakacağız. CPU sıcaklığı boşta 33 derece.
  • 11:07 – Prime95 testini nasıl yapacaksınız? Run a Torture Test yani işkence testi olarak tabir edilen dayanıklılık testinin de seçenekleri var.
  • 12:12 – 20 Dakikalık testten sonra bir saatten daha uzun ikinci bir test daha yapıyoruz. Sıcaklık 50 derece beklentilerimizden çok daha düşük. Gayet serin çalışıyor ve uzun ömürlü olacak. Sistemimiz sıcaklıktan yıpranmayacak.
  • 13:45 – Steam, Origin, uPlay kuruldu. Oyunlar indirildi, güncellendi ve kuruldu.
  • 14:30 – Bütün işlemciler aynı değildir.
  • 15:28 – Nvidia ekran kartı için GeForce sürücülerini, GeForce Experience’ı indirip kuruyoruz.
  • 18:12 – Sırada Intel Management Engine sürücüsü var, Aygıt Yöneticisinden bilmediğiniz aygıtları tanımlamayı ve sürücüleri bulmayı gösteriyoruz.
  • 21:15 – Intel H81 için yonga seti sürücüsü kuruyoruz. Temiz kurulumu da gösteriyoruz.
  • 23:22 – Realtek ses kartı sürücüsünü en son sürüme güncellemek.
  • 26:30 – Restart süresi.
  • 28:05 – K-Lite Mega Codec Pack ve donanımsal hızlandırmalı video oynatıcısı kurulumu.
  • 31.15 – Kasa ne kadar sessiz, ne kadar sesli?
  • 31:45 – Oyun testlerine başlıyoruz. Mesela Far Cry 4’ü o kadar indirdin ama neden test etmiyoruz?
  • 32:10 – Middle Earth: Shadow of Mordor‘u her ayarda test edeceğiz. En düşük, en yüksek, orta ve Custom ayarlarda tek tek test ediyoruz. Ultra hariç bütün ayarlarda 1080p’de çok memnun edici performans elde ettik.
  • 48:20 – Sleeping Dogs testleri.
  • 50:22 – Sid Meier’s Civilization 5 testleri.
  • 51:50 – Metro Last Light Redux testi.
  • 53:26 – Counter Strike Global Offensive – 4K testi yapıyoruz sonra 1080p ile kıyaslıyoruz. DSR kullandık.
  • 57:44 – Sonuç değerlendirme. Bu sistemin performansı nasıl? Amacına ulaştı mı? Uzun ömürlü olur mu? Tek tek artıları ve eksileri konuşuyoruz.

Sonuçta bu bütçe ile akıcı bir oyun ve kullanım deneyimi sunan, uzun süre memnun edici bir şekilde 1080p oyun oynatmaya devam edecek bir oyun bilgisayarı elde ettik. Sistemin kullanımı bizi memnun etti. Bu sistemi kendi ihtiyaçlarınıza göre değiştirmek sizin elinizde. Sorularınız için her zaman Technopat Sosyal’e bekliyoruz. Ayrıca ben daha yüksek özelliklere sahip bir sistem istiyorum diyorsanız da sizi bizi düzenli takip etmeye ve daha önce kaçırmış olabileceğiniz 7000 TL ve 9000 TL’lik sistem toplama videolarını izlemeye davet ediyoruz. Yeni rehber ve incelemelerde görüşmek üzere takipte kalın.

Technopat Sistem Tavsiyeleri her ay güncelleniyor.

İlk Bölüm: Uygun Fiyatlı oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 1

187 Yorumlar

  1. Hergün Aynı Montajları İzleye İzleye Bi Hal Olmuşdum Sonunda Beklediğim Gün Geldi … Sizin Gibisi Yok Sizi Çok Seviyoruz TECHNOPAT :)

  2. ben 3 gün önce format attım ve normal dvd-rom dan kurulum yaptım.. ama buna rağmen yine de açılışta msi logosunu görüyorum ve açılma süresi 10 saniyenin altında?..

  3. Ben windows kurulu sistemde BIOS u açıp overclock yapabilirmiyim yani illa ilk çalıştırmadamı BIOS açılır ve 4.0 ghzde performans tatmin edici olur mu. Ayrıca normal işletim sistemi kurulu sistemde BIOS nasıl açılır. Çok cahilce bişi sorduysam özür dilerim :)

  4. Şüphesiz güzel bir çalışma olmuş.Teşekkürler. İşlemciye gelirsek ilerleyen zamanlarda 2 çekirdek üstü mecbur kılan uygulamalarda sıkıntı yapacaktır diye düşünüyorum bunun dışında her yönü ile kullanışlı bir pc olduğu ortada.

    • Herhangi bir sıkıntı yapmayacak çünkü bahsedilen o iki çekirdekte söylenilmek istenen Core 2 Duo işlemciler. Bu işlemcinin çekirdeği Haswell ve toplamda 4 Thread’i var.

  5. Ali bey ,Recep bey ve Berker bey sizlere bir tavsiyem olucak . Sizlerin yorumları ile süper olacağına eminin. Teknoseyirde bilirsiniz her cuma olan haftalık gündem değerlendirmesi adı altında teknoloji ve oyun dünyasındaki gelişmelerin konuşulduğu 1-1,5 saatlik bir yayın var. sizlerden ricam programa bir bakın sizde bu şekilde haftalık bir gündem değerlendirmesi yapabilirsiniz . Kafa ayarının sizin belirlediğiniz değilde haftalık gündemin belirlediği hali.Sizlerin anlatımı ile süper bir hal alır. Lütfen dikkate alın saygılarımla .

    • bence aynı şeyleri yapmak iyi olmaz. sonuçta o da lazım o da lazım, ne kadar çok farklılık olursa kullanıcılar açısından daha iyi olur. Kafa Ayarı gayet özgün ve olmuş bir program, hiç gerek yok bence.

  6. Teşekkür ederiz, çok güzel bir video olmuş.
    Bu topladığınız sistemleri incelediğiniz ürünleri daha sonra ne yapıyorsunuz ?=)

      • Biraz yuvarlak bir cevap, herşeyi bilmek zorunda değiliz tabi, sadece merak etmişimdir hep ve eminim benim gibi bir çok kişi de merak ediyordur. Yinede teşekkürler. Kolay gelsin.

          • Sorum sadece o sistem için veya örnek gösterdiğiniz sistem için degildi. Neden bu kadar agrasif cevap verdiğinizi anlayamadım. Kanıtlama sözünüzü neye istinaden söylediğinizi de anlayamadım. Konuyu uzatmak istemiyorum. Sitenizi takip eden ve sevenlere daha hoşgörülü davranmanız dileğiyle.

          • Sorum sadece o sistem için veya örnek gösterdiğiniz sistem için degildi. Neden bu kadar agrasif cevap verdiğinizi anlayamadım. Kanıtlama sözünüzü neye istinaden söylediğinizi de anlayamadım. Konuyu uzatmak istemiyorum. Sitenizi takip eden ve sevenlere daha hoşgörülü davranmanız dileğiyle.

  7. Büyük bir kullanici kitlesinin kullandigi giris seviyesi parcalari toplayarak okadar mükemmel bir video hazirlamissiniz ki agzimin suyu akti desem yeridir.Herkes Z97 sistem topluyor lakin mesele bizim ulaşabildiklerimiz hakkinda bir fikir sahibi olabilmek.Tesekkur ederim.

  8. Bu arada FarCry 4 dekı siyah ekran sorunu 1.4 guncellemesi yapmamıs ve çift çekirdek olan bütün işlemcilerde (i3 hariç) varmış. Kullanmış olduğunuz Pentium g3258 adlı işlemcide çift çekirdek olduğu için bu sorunu yaşamışsınız.
    Bir forumdan alıntı:
    Resmi
    forumların yanı sıra elbette dünya ‘korsan’ forumlarında mehşur ‘siyah
    ekran sorunu’ her yerde dolaşmaya başladı ve kimse sistemini gözden
    geçirip sorunu kendinde aramıyor. Hele sorun eski nesil Intel
    işlemcilerin hatta Core 2 Quad’larda bile yaşandığı görülmüş! Yeni
    ailesinin küçüğü Core i3 bu konuda şanslı çıktı: desteklediği
    Hyper-Threading teknolojisi sayesinde dörtlü veri akımı grafik motorun
    açlığını giderebilme gücünde. Şunu
    da tekrar belirtmem gerek ki yapımcılar resmi sistem gereksinimlerinde
    Far Cry’in 4.cü oyunu için minimum olarak dört çekirdekli Core i5-750 ve
    Phenom II X4 955 işlemcileri örnek göstermiş.
    Far Cry 4
    bu izinden gidecek ilk ve son oyun değil artık. Aynı sorunları yeni
    çıkan Dragon Age: Inquisition oyunu çalıştıranların başına da geldi.
    Anlaşılan şu ki sadece Ubisoft’un yenilenmiş grafik motoru Dunia bu
    izinden değil Electronic Arts fırması da yeni oyunların daha masraflı
    dört çekirdekli güçlü oyun makinalar için yapıyor ve artık durum çok
    açık: bilgisayarda AAA kalitesinde yeni oyunları oynamak istiyorsanız
    iyi bir ekran kartına sahip olmanın yanı sıra minimum dört çekirdekli
    işlemciye de sahip olmanız şart…
    Bir sonraki ‘Acı Gerçekler’ incelemesinde görüşmek dileğiyle iyi oyunlar ve iyi forumlar dilerim. Eski yazarınız Giorgi Mikailovi-SpAwN

    • FarCry 4’teki siyah ekran sorununun çoklu çekirdek ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bunun nedeni oyunun USB konusunda uyumsuz olması. Kaldı ki G3258 toplamda 4 Thread’i olan Haswell çekirdekli bir işlemci.

      Korsan paylaşım yapılan sitelerde yazılanları buraya taşımanız gülünç olmuş. Zaten üslubunuzdan seviyenizi anlamak çok kolay. Eski kalmaya devam edin lütfen. Size burada ihtiyacımız yok. @yavuzfatihsnmez:disqus

    • Alıntı mesaj ile kendi mesajınızı karıştırıp hangisi hangisi anlayamadım ama şunu söyleyeyim çift çekirdek ile kastedilenler eski seri Core 2 Duo’lar. Mevcut işlemci Haswell teknolojisi kullandığı için bu tür kısıtlamalara tabi değil. Eski işlemciler ayrı mesele.

    • Alıntı mesaj ile kendi mesajınızı karıştırıp hangisi hangisi anlayamadım ama şunu söyleyeyim çift çekirdek ile kastedilenler eski seri Core 2 Duo’lar. Mevcut işlemci Haswell teknolojisi kullandığı için bu tür kısıtlamalara tabi değil. Eski işlemciler ayrı mesele.

    • Recep hocam buraya bir mesaj yazmıştı. Mesajında yaptığım ukalalık ve terbiyesizlikten bahsediyordu. Ayrıca basit bir üslup kullandığım için bana kızmıştı. Tam cevap yazıyordum ki mesajı silinmiş. Eğer bunu okursa yaptığım terbiyesizlik ve üslupsuzluk içeren mesajı bana ss atarsa çok sevinirim. Ayrıca yaptığım terbiyesizlik için özür dilerim. Çok dikkat ederim bu tarz şeylere ama sanırım bir yerde ukalalık yapmışım.
      Ayrıca FarCry hayranı olarak bu siyah ekran sorunundan bende müzdariptim ve bu sorunu çok araştırdım. İnsan 166 tl verince bir oyuna sorunları çözmek için korsan site felan dinlemiyor. :) Tekrar özür dilerim eğer bir terbiyesizlik yaptıysam. İyi forumlar. Not: Seviliyorsun Recep hocam.

  9. -Harika iş çıkarmışsınız yine aşağı yukarı hepsini izledim bazı yerleri kaçırmış olabilirim onun için sormak istedim.
    -SSD yerine sadece 7200rpm lik bir harddisk kullanırsak oyun esnasında fps düşüşleri yaşanır mı?
    -İşlemci upgrade yapmak istersek hangi işlemcileri tercih edebiliriz?
    -Son olarak daha sessiz bir PSU öneriniz var mıdır?
    +Şimdiden çok teşekkür ederim.

    • Bazı oyunlarda HDD kullanımından dolayı FPS düşüşleri söz konusu olabilir. Daha sessiz bir PSU 80 Plus sertifikalı ürünler olabilir.

        • Yeni nesil oyunlardaki geç açılmanın dosya boyutuyla ilgisi olduğunu bildiğim için sormuştum. Demek ki sahne yüklenemez ise görüntü de gelemez, görüntü de zorlanıyorsa fps düşüşü beklenir gibi bir olay oluyor yani. Teşekkürler tekrardan :)

        • Yeni nesil oyunlardaki geç açılmanın dosya boyutuyla ilgisi olduğunu bildiğim için sormuştum. Demek ki sahne yüklenemez ise görüntü de gelemez, görüntü de zorlanıyorsa fps düşüşü beklenir gibi bir olay oluyor yani. Teşekkürler tekrardan :)

        • FPS ekran kartı ile alakalı fakat oyunun boyutları 50 GB’a ulaşınca ve oyun için bir yükleme gerektiğinde HDD’den okuma gerekiyorsa FPS düşüşü yaşanabiliyor. İleride bunu kanıtlayan bir videomuz zaten olacak.

  10. Teşekkürler, çok güzel bir inceleme olmuş. Tam da böyle bir bilgisayar toplamayı düşündüğüm sırada beni büyük bir araştırma zahmetinden kurtardı. Hemen koşup işlemciyi ve anakartı bulup aldım fakat ekran kartını bulamadım :( İzmir’de bulabileceğim bir yer bilen var mıdır? Ya da online olarak alabileceğim herhangi bir yer? Ya da aynı fiyat aralığında önerebileceğiniz başka bir kart var mı? Strix’i masaüstü kullanımında sessiz olduğu için özellikle istiyordum ama bulamazsam başka bir kart da alabilirim.

  11. note 4 incelemenizde videoyu aşırı uzun bulmuştum ama bu seri için tam tersini söylemem gerekecek. elinize sağlık güzel bir içerik hazırlamışsınız. sadece ufak bir uyarı yada geri dönüş yapmak istiyorum, ses konusunda halen daha ufak bir sıkıntınız var. iyi bir mikrofon sistemi bu sorunu çözecektir.

  12. Ali Bey bir önceki bölümünüzde çift çekirdekli işlemcide watcdogs oynanmayacağını belirtmiştim sizde çok güzel açıklamıştınız. Ben bu sistemi toplamayı düşünüyorum. Elinizdeki işlemci Recep Beyin deyişiyle sanal çekirdek oluşturduğunu belirtmiştiniz. Bu sanal belleklerin oluşması için ayrıca bir işlem yapmak gerekiyor mu yoksa onu işlemci oyuna göre kendisi mi ayarlıyor belirtirseniz sevinirim. Bu sistem tam bana göre elimdeki emektar e6750 lga775 işlemcim var watcdogsu yükleyemedim :( illa tutturuyor 4 çekirdekli işlemci lazım diye

    • Sizin bahsetmiş olduğunuz Intel Hyper-Threading Teknolojisi bu işlemcide bulunmamaktadır. Video da bahsedilen Intel Sanallaştırma Teknolojisi (İşletim sistemi içinde bir ya da daha fazla “sanal” işletim sistemini çalıştırmak) bulunmaktadır.

  13. birde sizden ricam incelemenize watcdogsu koymanızı rica etmeniz…. açık dünya oyunlarını çok severim. İlgi ve alakanız için çok teşekkürler esenlikle kalın

  14. Bu anakartta daha iyi bir performans alabileceğimiz işlemci çeşidi olarak neyi önerirsiniz.Sonuçta bir intel Pentium bir işlemciyle ne kadar Overclock etsekte bize çok fazla bir performans sunmayacaktır.

  15. Çok güzel anlatmışsınız teşekkürler özellikle bu konuda fazla bilgisi olmayan insanlara çok yardımcı oluyorsunuz ve faydanız dokunuyor başarılarınızın devamını dilerim

  16. Çok güzel anlatmışsınız teşekkürler özellikle bu konuda fazla bilgisi olmayan insanlara çok yardımcı oluyorsunuz ve faydanız dokunuyor başarılarınızın devamını dilerim

  17. güzel hazırlanmış elinize sağlık . işlemci çift çekirdekmiş araştırdımda doğrumu siz daha iyi bilirsiniz öğrenmek istediğim 3ds max veya dengi programlarda render i hızlandırırmı. çekirdeğin önemi burada devreye girermi. 7.000 liraya toplayacağımız ile 1.700 e toplayacağımız ona denk olmasada farkı az da olsa kapatırmı.. :)) galiba işlemci çekirdeğin önemi diyeceksiniz ama yinede şansımızı deneyelim :))

    • Malesef iş ve render için arayı kapatması söz konusu değil :) 7.000 ve 9.000 TL’lik sistemleri boşuna toplamadık. Her program için kullanabilirsiniz ancak bu sistem oyun odaklı hazırlandı.

    • Yani dostum nekada ekmek o kadar performans :) aradaki 5300 lira az buz bir para değil onunla canavar iş,oyun pc leri toplayan var :P

  18. Sizlerin Sayesinde bende bu sistemi toplayacağım, kendime göre hardiski 1 tb yaptım ama ana parçalara dokunmadım. sorum şu Kasa tafsiyesi istiyorum hemide en acilinden güç kaynaklısından. ve tekrardan ağzınıza ellerinize yüreğinize sağlık.. Ve Bu İşin Ustalarısınız.

  19. Sistemi biraz daha ekonomik hale getirebilmek adına halihazırda elimde mevcut olan 2*2 GB belleği (Patriot 800mhz ddr3) kullansam oyun performansını bariz etkiler mi sizce? Ya da sizin önerdiğiniz belleğin 4 GB olanını alsam nasıl olur? Geri kalan donanım aynı olacak. Bu arada monitörümün doğal çözünürlüğü 1440*900. Teşekkürler.

    • Elinizdeki belleklerle bir deneyin isterseniz. Eğer sıkıntı çekerseniz o zaman 4 GB RAM alırsınız. Ekonomik hale getirmek için belirttiğimiz gibi daha sade bir GTX 750 sürümü ya da R7 265 ekran kartı seçebilir, HDD ve SSD’den kısabilirsiniz.

      • Teşekkürler. İşlemci, ekran kartı ve anakartı stokta bulamam endişesiyle hemen gidip aldım :) Dediğiniz gibi kendi belleklerimle deneyeyim bakalım nasıl olacak. Çözünürlük 1080p olmayacağı için idare eder diye umuyorum.

  20. yeni çıkan oyunlar artık en az 4 çekirdekli işlemcilerle çalışacak diye haberler okuyoruz. farcry 4 mesela 4 çekirdek istiyormuş.

  21. oyunlarda en az 4 çekirdek kullanılması yeni oyunlarda zorunlu hale gelirse 2 çekirdekli işlemciler piyasadan kalkar sanırım

  22. Sayın Editörler
    Çok güzel bir pas atmışsınız. Tam yeri ve zamanında, sistem toplamak isteyen düşük bütçeli oyunseverler için mükemmel açıklamalı bir eser yapmışsınız, teşekkürler. Sistem belli ki harika bir fiyat – performans oranı sunuyor ama yeni çıkan bazı oyunların ve bundan sonra çıkacak olanların 4 çekirdek diretmeleri olasılığı bu çok güzel O/C lu hızlı sisteme biraz gölge düşürüyor gibi bir şahsi düşüncem var.
    Saygılar.

  23. Kimse yazmamış, ben atlayayım o zaman |3
    Sürücüyü indirdiğiniz site Fransızca. Dolayısıyla “télécharger” de, Fransızca’da “indir” demek tahmin edebileceğiniz üzere (inanmıyorum, fransız dili ve edebiyatı öğrencisi olmam ilk kez işe yaradı 0:)

    • çok rahat değil ama baya düşürürsen belki oynatır belli mi olur bakarsın güncelleme gelir ve sistem gereksinimleri düşer

  24. Abi bir şey sormak istiyorum.Bu sistemle Far Cry 4 oynayabilir miyiz? Bildiğim kadarıyla Far Cry 4 4 çekirdekli işlemci istiyormuş.

  25. abi soğutma sisitemi önerirmisiniz ? fanlı soğutucu mu almalıyım yoksa fansız bakır soğutuculardan mı almalıyım? teşekkürler

  26. Abi birdahaki Sistem toplama rehberinin fiyat aralığı 2500-3000 tl olabilirmi ve yeni bölümü yıl başından önce yayınlama gibi bir durum olabilrimi ? cevaplarsan sevinirim son olarak yıl başında vatan bilgisayarda indirim olabilir mi ?

  27. Arkadaşım sistem uzun süre dayanmaz işlemci 2 çekirdekli diye farcry 4 ve fifa 15 oynatmaz diyor.Sistemin ömrü uzun mu veya Far Cry 4 oynatabilir mi

  28. Arkadaşım sistem uzun süre dayanmaz işlemci 2 çekirdekli diye farcry 4 ve fifa 15 oynatmaz diyor.Sistemin ömrü uzun mu veya Far Cry 4 oynatabilir mi

  29. Arkadaşım sistem uzun süre dayanmaz işlemci 2 çekirdekli diye farcry 4 ve fifa 15 oynatmaz diyor.Sistemin ömrü uzun mu veya Far Cry 4 oynatabilir mi

  30. Arkadaşım sistem uzun süre dayanmaz işlemci 2 çekirdekli diye farcry 4 ve fifa 15 oynatmaz diyor.Sistemin ömrü uzun mu veya Far Cry 4 oynatabilir mi

  31. Arkadaşım sistem uzun süre dayanmaz işlemci 2 çekirdekli diye farcry 4 ve fifa 15 oynatmaz diyor.Sistemin ömrü uzun mu veya Far Cry 4 oynatabilir mi

  32. Merhabalar.Bu uygun fiyatlı masaüstü bilgisayarı kendim için topladım.Sistem önerileriniz için çok teşekkür ederim.Benim bir sorum olacaktı.İşlemci sıcaklığını ölçmek için aida 64 engineer,priform speecy ve asus performans utiliy programlarında işlemci sıcaklığını gözlemledim.Ancak aida 64 enginner programında ilk cpu sıcaklığı 44 derece gözüküyor fakat çekirdek sıcaklıkları 90 derecelerde görünüyor.Burada hangi değer bize asıl cpu sıcaklığını göstermektedir.Bu sıcaklık farklıkları neyi ifade etmektedir.

  33. Benim sormak istediğim 1 soru var eğer işlemci overclock olmadan stabil olarak 3.20 ghz hızında çalışıyorsa asus optimal ile otomatik overclock yapıp 3.60 ghz hızına çıktıktan sonra LoL , battlefield 4 , Dota gibi oyunlarda high ayarlara çıkıp 40-45 fps görebilirmiyiz ? Cevapları bekliyorum. Sağolun.

  34. recep bey merhaba..

    msı h97m-g43 anakartta 1.4v da 4.2mhz çıkarabildim işlemci hızını 4.6 stabil deil whea hatası aldım. anakarta voltaj değerini 1.4 üzerine çıkmaz izni vermiyor? ayrıca su soğutma kullandım corsair h105 ..

  35. merhaba size bir sorum olcak benim bilgisayarımda 1gb asus 210 silent ekran kartı 2gb ram intel pentium dual 2ghz işlemci var oyun performans almak istiorum acaba hangisini değiştirsem daha çok performans alabilirim cevaplarsanız sevinirim

  36. @Recep_Baltas ve @Ali Güngör Sizlere bir şikayette bulanacağım. Yöneticilerden biri olan Mikail Fidan abi bana 2000 TL Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi başlıklı bir konu açmıştım ve konu içeriğinde de günümüz oyunlarını ultra-yüksek-orta ayarlarda oynatan herşey dahil bi sistem istemiştim. Ama Mikail Fidan abi beni 2018 yılına kadar Hayali Sistem den ötürü cezalandırmış. Ben bu kadar ağır cezayı haketmedim. Bir de üstüne konu başlığını da değiştirmiş : 2000 TL Manevi Huzuru Rahat Tutmak İçin Bilgisayar Tavsiyesi yapmış. Beni bu en güvendiğim forum sitesinden uzak tutmayın. Lütfen bi yardım edin…

  37. selam abiler ellerinizi saglik cok guzel ve hos olmus ben da az once baktim vidiyonuza ve cok guzel olmus arkadaslarim tavsiye etmis uye ol diye.ben size soricaktim eyer intel pentium g3258 modeli bulamazsak onun yerine intel i3 4150 modeli koysak gene de ayni oyun performasi olur mu ? :)

  38. Harika bir rehber, çok teşekkürler. Aynı sistemi bir kaç gün içinde kuruyorum ancak bir kaç değişiklik yapacağım uygun görürseniz.

    COOLER MASTER HYPER TX3 EVO

    Seagate 3.5″ 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm

    MSI GTX760 Twin FrozrGaming OC GDDR5 2GB 256Bit Nvidi GeForce DX11.1

    GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V

    COOLER MASTER ELITE K280 500W MidT ATX

    Bileşenler uygun mudur? Cevabınızı bekliyorum.

  39. bu sisteme daha guncel bır ana kart tavsıyede buluna bılırmısınız yoksa bu ana kart hala ıs gorur mu? sıstemı toplamak ıcın cevebınızı beklıorum …kasa olarakda bunu kulanmayı dusunuyorum
    Corsair CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-01

  40. kasada dvd rom varmı ? Ayrıca windows 8.1 de ürün anahtarı sıkıntısı oluyormuş ? Örnek : XHQ8N-C3MCJ-XXXXX-XXXXX-XXXXX

  41. Abi ben 1500 e topluyorum bunu 2-3 parça çıkartıyorum mesela ssd yok harddisk 500 gb bana yeter ram 8 gb (4+4) olarak yapıyorum monitör ile 1.700 tutuyor tam

  42. Iyi günler benimde bir sorum olucak yada nasil yapicagimi bulamadim acikcasi OverClock yapmak istiyorum sistemim
    Anakart: Asus M5A78-M/USB3
    Islemci Amd Fx 8350
    Grafik: Inno3D Gtx 750 ti
    Sogutucu : Freezer 7 Pro Rev.2
    Cs:go oynuyorum ve cok kasiyor oyundan sogutma derecesine geldim zevk alamiyorum Fps 140 ile 170 arasi iken bir anda 30 40lara düsüyor en düsük ayarlari kullandigim halde ( Türkcemde bozukluk olabilir yazim hatalari yüzünden simdiden kusura kalmayin ) Tesekkürler

  43. 1-) Sistemimde şuan R7260X ekran kartı , VS450 PSU , 500GB 7200RPM HDD var . G3258 , H81M , 120GB SSD , 8GB Ram , soğutucu ve bir kasa ile sizin yakaladığınız FPS değerlerine yaklaşabilir miyim ?

    2-) Q6600 ile G3258 arasında ikiside stok hızlardayken bariz fark var mı ? Hangisi stok hallerinde önde ?

  44. İYİ GÜNLER HERKSE..
    MASAÜSTÜ PC TOPLAMAYA KARAR VERDİM AMA BU KONU HAKKINDA ÇOK FAZLA BİLGİM OLMADIĞI İÇİN SİZLER YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
    İŞLEMCİ: İ5 4460 YADA İ5 4590
    ANAKART: ASUS H81 M-PLUS İNTEL H81 SOKET 1150
    EKRAN KARTI:ASUS R9 270 DİRECTCU II 2GB 256 BİT AMD RADEON DX11.2
    MSI GTX760 2GB 256 BİT
    POWER COLOR R7 265 TURBUDOU2GB 256 BİT
    RAM: CORSAİR 4GB VENGEANCE 1600MHZCL9 1.5V
    HDD:SEAGATE BARRUCUDA 1TB
    EKRAN KARTLARINDA KARAR VEREMEDİM. ÇOK FAZLA OYUN OYNAYAN BİRİ DEĞİLİM. ONUN YÜKSEK RAKAMDA EKRAN KARTI ALMAK İSTEMİYORUM.(500-600TL ARASI)HANGİ EKRAN KARTI UYUMLUDUR.ANAKART İDEALMİDİR.RAM MİKTARINI İLERDE YÜKSELTEBİLİRİM. ŞİMDİLİK YETERLİ Mİ?
    KASA TERCİHİM NASIL OLMALIDIR.

    • İşlemci olarak rehberdeki gibi Intel Pentium G3258 işlemci düşünürsen hem ekran kartı için hem de diğer kısımlar için ayırabileceğin para miktarı artacaktır ki 300-400 lira civarı az değil. Fazla oyun oynamayacağın için SSD düşünmemişsin sanırım. İşletim sistemini kurup bilgisayarın açılış-kapanış, dosya taşıma gibi süreleri çok kısaltabilirsin ama son karar senin. Ekran kartı olarak yine rehberdeki gibi Asus’un GTX750Ti Strix oc tercih edebilirsin. Oyun oynamasan bile bu kart her türlü grafik performansında seni idare edecektir. RAM’i sonradan aynı modelden 1 adet daha alıp 8GB’a yükseltebilirsin. Kasa için rehberdeki ile aynı 420W’lık kasa her türlü işini görecektir. Son olarak soğutucu önemli. Eğer oyun dışında da pcyi yoracak photoshop vb programlar kullanacaksan işlemcinin stok soğutucusu yetersiz kalabilir. Bunun için yine rehberdeki gibi Cooler Master T2 Mini alabilirsin şu an 50-60 lira civarında. Bilgisayarın genel kullanımda hem ömrünü, hem de performansını uzatırsın.

  45. 2 tb lık harddisk yerine aynı özellikteki 1tb lık olanını alsam sistemde bir şey değişirmi yoksa sadece alandanmı kaybederim ?

  46. h81 serisi anakartlar ve overclock performansları
    Kaynak

    http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2389948

    ASUS H81M-PLUS (Micro-ATX): OC to [b]4.2 GHz[/b] @ 1.24 volts, see post #230.

    ASUS H81M-D (Micro-ATX): OC to [b]4.3 Ghz [/b]at 1.15 volts, see post #171.

    ASUS H81M-C (Micro-ATX): OC to [b]4.6 GHz[/b] at 1.3 volts, see post —> http://forums.anandtech.com/showpost…&postcount=147

    ASUS H81M GAMER (Micro-ATX) [b]4,5 ghz[/b] 1,35 volts g3258

    Gigabyte GA-H81M-DS2V (Micro-ATX): OC to [b]4.39 GHz.[/b] See post #26. (Voltage limited to 1.2v by Gigabyte)

    Gigabyte GA-H81M-H (Micro-ATX): OC to[b] 4.3 GHz.[/b] See post #65 and #112. (Voltage limited to 1.2v by Gigabyte)

    Gigabyte GA-H81-D3 (ATX): [b]4.0 GHz[/b] at 1.115 volts, see post #85.

    MSI H81M-E33 (Micri-ATX)[b]:4.3 GHz[/b], See this review—> http://www.jagatreview.com/2014/08/h…si-h81m-e33/5/

    MSI H81M-P33 (Micro-ATX):[b] 4.5 Ghz [/b]at 1.3 volts, http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-g3258-b81-cheap-overclocking,3888.html

    MSI H81M-P33 (Micro-ATX) [b]4.7GHz [/b]1.26V http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=37013337&postcount=258 http://i.imgur.com/cMbuX6g.png

  47. Abi lütfen bilgisayarın oyun performansi biraz daha kapsamlı yaparsın gta5 fary cry 4 battlefield 4 fifa 15 gibi oyunları yaparmsin lütfen ona göre alaçam

  48. bu sisteme
    Asus GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı eklesem gta v,bf4,cs go ulta veya high kaç fps alırım

  49. Merhaba. Açıkçası ben bu bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Ama oynadığım oyun TERA. Bu oyunun da cpu bottleneck gibi bir şey olduğunu söylüyorlar. Yani cpu’ya daha mı çok yükleniyor demek oluyor bu? Kısaca Pentium işlemci beni üzer mi demek oluyor? :D (TERA’da, etraftaki oyuncu sayısı ve skill efektleri çok olursa i7 4710mq ve gt 740m ile en düşük ayarlarda ve 1240*720 benzeri bir çözünürlükte 1 ile 5 arası fps alıyorum. Bunun da çözümü varsa çok sevinirim:)) Teşekkürler…

  50. Abi ben bu pcyi topladım. Tek farkı 128gb ssd, 1TB hdd ve 90 liralık thermaltake soğutucu. Pcnin hızından çok memnunum. Cs Go oynuyorum ancak Cs Go’da en düşük ayarlarda, 1280×720 çözünürlükte bile max 140 fps alıyorum ve oyunun bazı yerlerinde bu 70e kadar düşüyor. Acaba ekran kartımda mı bi sorun var? Bu problemi nasıl çözücez?

  51. Abi Ben Bu Pcye İntel Core İ7 takabilirmiyim Eğer Takarsam Tabikide Güç Kaynağını 500 Volt Yapmam Gerek Galiba Ve Ekran Kartınıda Nvidia Gtx dx12 alırsam performansı artarmı yoksa birşey kaybedermiyim

  52. Merhaba, ben nerdeyse PC ile ilgili olan tüm videolarınızı izliyorum. Yeni PC alicam ve bu uygun fiyata olan gerçekten harik tüm özellikleri filan aynı ve parçalarda aynı olucak FIFA 15-16 ve PES 16 yı yüksek ayarda oynaya bilirmiyim?

    ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER..

  53. Merhabalar;

    Öncelikle yaptığınız inceleme için çok müteşekkirim..
    Benimde nacizane bir sorun olacak. Umarım tarafınızca cevap bulur..

    Aşağıda sıraladığım şekilde bu sistemi toparlar isek sizce aynı verimliliği alabilir miyiz?
    Musait olurda cevap verebilir iseniz sevinirim.
    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim..

    Intel Pentium G3258 Soket 1150 3.2GHz 3MB Önbellek 22nm İşlemci
    Asus H81M-D R2.0/DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p Anakart
    Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

    Elimde Olan Parçalar ;

    Güç Kaynağı : xigmatek nrp-vc603 power supply 600W
    Kasa : http://www.dark.com.tr/…-performans-kasasi.html
    HDD : Western Digital WD15EARX 3.5” 1.5Tb 64Mb Sata Hdd 7200RPM
    Monitör : Samsung S23B350H

  54. Merhaba , bir sorum olucak yazacağım sistemleri toplamayı düşünüyorum birbirlerine olan uyumluluğu hakkında bilgi almak istiyorum veya şunu yapsan daha iyi olur önerilerinizi bekliyorum

    MSI Z97 GAMİNG 7 İNTEL Z97 SOKET 1150 DDR3 3200 Mhz 3200 ( O.C ) Ana kart

    ASUS R9 380 STRİX GAMİNG 2GB GDDR5 256 BİT AMD Radeon DX12 – Ekran kart
    Kingston 8GB (2X4GB) HyperX Savage Red DDR3 1600 Mhz CL9 XMP — RAM
    Kingston 240GB V300 serisi Sata 3.0 Cache SSD ( Okuma 450MB )–SSD
    İntel Core İ5 4690K Soket 1150 3.5 Ghz 6mb 22nm işlemci

    Kasa konusunda henüz bir karar vermedim güç kaynaklı ( 750W ) uygun birşey alıcam , sadece bu sistemin birbirine olan uyumluluğu hakkında bilgi almak istiyorum ve alacağım performansı kısacası önerilerinizi bekliyorum …

  55. Selamun aleykum 2 sorum olacak yardımcı olabilirmisiniz lütfen.elimde hazirda 2 adet 4gb ram var. bu sisteme uyumlumu acaba ram larım.AİDATA64 EXTREME İLE BAKTIM RAMLARIMIN ÖZELLİGİ BU … GSKİLL DDR3-SDRAM.DDR3 1333 (667MHZ) 64 BİT…Diger sorum ise yeni kasa almak istemiyorum elimde 7.8 senelik temiz bir casper kasam var bu sistemi casper kasama toplayabilirmiyim.

  56. Ali abi bu bilgisayarla GTA5, FaryCry 4 gibi yüksek oyunları, grafik ayarlarını en sona getirsek bile oynayabilirmiyiz.Herhangi bir kasılma filan olur mu?

  57. Abi bu sistemi çok beğendim bende toplamayı düşünüyorum aynı parçaları bulup sizin yaptığınızın aynısını yapsan ama ne biliiyim ilk 15 dakka test ederken çökerse yada patlarsa bana yardım cı olur musunuz yada böyle çökme ihmali var mı? Cevaplarsanız sevinirim.

  58. Ali abi ve diğer arkadaşlar pc toplıycam ve korkuyorum sorum şu intel pentium g4400 ve gtx 750ti 8gb ram 120 gb ssd 1tb harddisk 500w güçkaynağı bu sistemi toplasam oc yapmam kesinlikle gerekiyormu yapmasan ne olur

  59. Merhaba burada gösterilen sistemin bütün adlarını bana yazarmısınız pek anlamıyorum ama çok hoşuma gitti toplayacağım kesin :)

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version