Anasayfa Haber World Of Warcraft’a PLEX Gelebilir!

World Of Warcraft’a PLEX Gelebilir!

Blizzard yeni yılda World of Warcraft için yeni bir oyun içi para birimi getirmeyi planlıyor.

World of Warcraft bir süre önce çıkan Warlords of Dreanor ek görev paketiyle yeniden abone kazanmaya ve gelirlerini artırmaya başlamıştı. Uzun süredir 7 milyonun altına düşen kullanıcı sayısı, bu paketle birlikte tekrar 10 milyonun üzerine çıkmayı başardı. Blizzard şimdi bu ilgiyi canlı tutmanın ve abone sayısını yüksek tutmanın yollarını arıyor.

2015 ile birlikte gelecek olan 6.1 yamasının oyuna pek çok yenilik katması bekleniyor. Yeni yamanın yeni garnizon seçeneklerinden tutun da, Blood Elf modellerine kadar pek çok konuda geliştirmeler sunması bekleniyor. Ancak fısıltılara bakılırsa Blizzard’ın aklında bundan biraz daha fazlası olabilir.

Söylentilere göre Blizzard oyuna PLEX benzeri yeni bir para birimi ekleme konusunda çalışmalar yapıyormuş. PLEX aslında bir başka MMORPG olan EVE Online tarafından kullanılıyor, ancak oyun endüstrisinde bir iş modelinin sembolü haline geldiği de söylenebilir. Pek çok oyun PLEX benzeri oyun içi para birimleri sunuyor ve değişen oranlarda başarı kaydediyorlar.

PLEX gibi para birimlerinin en büyük özelliği, oyun içinde eşya satın almak dışında işlerde de kullanılabilmeleri. En önemli kullanım alanı ise aidat ücreti olan oyunlarda, abonelik süresinin uzatılmasında harcanabilmesi. Bu para birimi çeşitli şekillerde kazanılabiliyor, doğrudan gerçek parayla satın alınabiliyor ve ayrıca oyuncular arasında yasal ticareti de yapılabiliyor. Blizzard’ın bu tarz bir parayı WoW içinde kullanarak, bolca altını olan oyunculara abonelik masraflarını azaltma imkanı sunmayı ve onları daha uzun süre aktif tutmayı amaçladığı tahmin ediliyor.