Anasayfa Haber İŞİD Yanlıları ABD Merkez Komutanlığı Hesaplarını Hackledi

İŞİD Yanlıları ABD Merkez Komutanlığı Hesaplarını Hackledi

CENTOM Hesabında yayınlanan mesaj
CENTOM Hesabında yayınlanan mesaj

ABD Başkanı Obama Siber Güvenlik konuşması yaparken, İŞİD yanlısı CyberCaliphate ABD Merkez Komutanlığı’nın hesaplarını hackledi…

CyberCaliphate yani SiberHilafet isimli grup, ABD Merkez Komutanlığı olan US Central Command – CENTCOM hesaplarını ele geçirdi. Twitter ve YouTube sayfalarının kontrolünü ele geçiren CyberCaliphate, ABD’de ISIS yani Islamic State olarak anılan İŞİD’i destekleyen mesajlar yayınladı. Ancak açıklamalara göre CyberCaliphate sadece sosyal medya hesaplarını değil, askeri ağları ve kişisel cihazları da ele geçirmiş durumda. Askeri belgeleri sızdıran grup, bu bağlantıları sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

CENTCOM hesapların kontrolünü geri aldıktan sonra yaptığı açıklamada bu durumu doğruladı. Konuyla ilgili gerekli araştırmayı yaptıklarını ve önlemleri aldıklarını duyuran yetkililer daha fazla detay vermedi.

Bu tür sosyal medya hesabı ele geçirme ve mesaj yayınlama saldırıları son derece yaygın. Ancak bu saldırıda dikkat çeken zamanlama oldu. Olay, ABD Başkanı Barack Obama’nın başkent Washington D.C.’de Federal Trade Commission ofislerinde yaptığı siber güvenlik konuşması esnasında gerçekleşti.

CyberCaliphate
CyberCaliphate

İkinci dikkat çeken nokta da sızdırılan belgelerin içeriği oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nin Çin Senaryoları başta olmak üzere farklı ülkelere karşı tedbir olarak hazırladığı askeri planlar, son derece kritik belgeler. Genellikle bu tür belgeler kozmik odalarda ve yüksek güvenlikli üslerdeki sistemlerde saklanır. İŞİD yanlısı grup bu belgeleri gerçekten askeri ağları aşarak mı ele geçirdi, yoksa yayınlanan belgeler sahte mi işte bu kesin olarak bilinmiyor.

Kesin olan bir şey varsa ABD’nin siber güvenlik konusuna önem vermesi gerektiği, zaten tam da Barak Obama’nın konuşması esnasında olan saldırı, Obama’nın açıklamasının altını dikkat çekici bir şekilde çizmiş oldu.

Kafa Ayarı #32 – Siber Savaş bölümünü izlemek için tıklayın…

Teknoloji Gündemi – Teknolojide Küresellikten Yöreselliğe Dönüş bölümünü izlemek için tıklayın…