Anasayfa Haber Çin’de 3D Yazıcıyla Bina Yazdırdılar!

Çin’de 3D Yazıcıyla Bina Yazdırdılar!

3D yazıcılar ile yazdırılan nesnelere tam alıştık derken, Çin’den gelen haber herkesi bir kez daha şaşırttı.

3D yazıcı teknolojisi gelişmeye devam ediyor. Hediyelik eşyalar, silahlar hatta gıda ürünlerinin bile 3D yazıcılar ile üretildiğini gördük. Ancak 3D yazıcı teknolojisinin son ürünü ağzımızı açık bırakmayı başardı.

3d bina 2
Duvarlar ve tavanda kullanılan malzemeler sadece 3D yazıcı kullanılarak hazırlandı.

Çinli inşaat markası Winsun, tamamen 3D yazıcılar ile ürettiği iki binayı tanıtıma açtı. Binalardan biri 5 katlı bir apartman, diğeri ise 3 katlı bir köşk. İki bina da 3D yazıcılar ile üretilen malzemeler birleştirilerek yapıldı.

3D yazıcıyla üretilen ve binaların duvarlarını oluşturan katmanlar

Binalar şu an sadece gezinti ve sergi amaçlı kullanılıyor. 3D yazıcı ile üretilen binalar her ne kadar sağlam gözükse de, binaların yaşamaya ne kadar uygun olduğu henüz tam olarak test edilmemiş.

20 Yorumlar

  1. Sayın Technopat Yetkilileri ( @Muhsin Bayram @Recep_Baltas @Ali Güngör @SyPer ve diğerleri…) Lütfen benim Hayali Sistem den olan 9 aylık cezamı kaldırın. Çünkü bu sömestır tatilinde sistem toplayacağım ve bu siteye sormadan almak istemiyorum. Recep abi belki hatırlarsın sağolsun Mikail Fidan abi gereksiz bir şekilde(Hayali Sistem’den -Hayali Sistem denemezdi ya- ) bana 3 yıl ceza vermişti ve siz de 9 aya indirmiştiniz. Şimdi kararlıyım sistem toplayacağım. Lütfen bi el atın Sayın Technopat Yetkilileri…

          • İnşallah olumlu bir şeyler çıkar çünkü bu siteye gerçekten bir şey sormadan almak istemiyorum…

          • Talep reddedildi. Sosyalde bir çok konu ve Ocak tavsiyelerinin bulunmasından dolayı oralara yönelmeniz oy birliğiyle kabul edildi.

          • Ya abi zaten benim açtığım Sistem Tavsiyeleri konuları arasında 1 ay var. Niye cezamı kaldırmıyorsunuz ? O Mikail Abi gibi yöneticilerinizi alın şu güzel siteden yoksa çok fazla gereksiz yere banlanan üyelerle karşılaşırsınız. Mikail Fidan sağolsun sinirli bir anında herhalde benim konuyu görmüş ve ban atmış. Ve ben bu yüzden giremiyorum. Abi gerçekten üzüldüm. Ama napalım artık diğer forumlara yönelirim napıyım. İlginiz için teşekkür ederim…

          • Benim elimde olan bir yetki değil. Cezayı ben versem, tamam kaldırayım ama ben vermemişim. Üst düzeyin kararında ve elinde olan bir şey bu.

  2. Abi benimkini de kaldırın lütfen. Kullanıcı adım:piskopat

    “Yetersizlik” nedeniyle 22 Kasım 2015 19:38 tarihine kadar yetkileriniz kısıtlandı.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version