Anasayfa Haber WhatsApp Web ile WhatsApp Artık İnternet Tarayıcıda!

WhatsApp Web ile WhatsApp Artık İnternet Tarayıcıda!

WhatsApp Web ile artık Google Chrome'da WhatsApp kullanmak mümkün
WhatsApp Web ile artık Google Chrome'da WhatsApp kullanmak mümkün

WhatsApp Web ile popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp artık masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabiliyor. İşte detaylar…

Mobil iletişimde SMS’in yerini alan mesajlaşma yazılımlarının gelişimi sürüyor. En popüler uygulamalar arasında yer alan WhatsApp, artık sadece mobil cihazlarda değil, internet tarayıcı üzerinden masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.

Apple iOS işletim sistemine sahip iPhone’lar haricinde nerdeyse bütün mobil platformlar bu yeniliği destekliyor. Cep telefonunuzda Android, Windows Phone ve BlackBerry OS varsa ve WhatsApp kullanıyorsanız, siz de tarayıcı üzerinden WhatsApp kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunun için WhatsApp’ı açıp WhatsApp Web menüsünden giriş yapın ve web.whatsapp.com adresini açın. Ekranda kareli bir görsel bulacaksınız. Bu bir QR kod yani aslında görsel bir bağlantı. Bunu taradığınız zaman cep telefonunuz ve Google Chrome internet tarayıcınız birbirine bağlanıyor ve artık tarayıcınızdan WhatsApp’ı kullanabiliyorsunuz.

Bağlantı sorunu yaşarsanız WhatsApp ve Chrome’un son sürümünü kullandığınızdan emin olun, güncelleyin.

Resmi Whatsapp Blog duyurusu, neden iOS üzerinde sunulamadığını da açıklıyor:

“WhatsApp Web

Bugün, ilk kez, milyonlarca kullanıcımız WhatsApp’ı web tarayıcıları üzerinden kullanabilecek. WhatsApp Web, telefonunuzun basit bir uzantısıdır: web tarayıcısı telefonunuzdaki sohbetlerinizi ve mesajlarınızı yansıtır — bu tüm mesajlarınız hala telefonunuzda aktif demektir.

Web tarayıcınızı WhatsApp Web‘e bağlamak için, Google Chrome tarayıcınızda https://web.whatsapp.com adresini açın. Bir QR kodu göreceksiniz — kodu WhatsApp’ta tarayın, ve bağlanın. Şimdi telefonunuzdaki WhatsApp’ı, WhatsApp Web’le eşleştirmiş oldunuz. WhatsApp Web’in çalışması için telefonunuzun internete bağlı kalması gerekmektedir ve telefonunuza WhatsApp’ın en güncel surümünü indirdiğinizden emin olun. Maalesef şu anda, Apple platformunun kısıtlamalarından dolayı WhatsApp Web’i iOS kullanıcılarımıza sunamıyoruz.

WhatsApp Web’in günlük yaşantınızda yararlı olacağını umarız.”

Kaynak: Blog.Whatsapp

 

WhatsApp Web
WhatsApp Web