Anasayfa Haber Kyocera Işıkla Şarj Olan Telefon Tanıtacak

Kyocera Işıkla Şarj Olan Telefon Tanıtacak

Japon elektronik şirketi Kyocera’nın MWC fuarında ışıkla şarj olabilen bir prototip tanıtacağı açıklandı.

Kyocera önümüzdeki MWC fuarında yeni bir telefon prototipi tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yeni prototip Wysips Crystal adı verilen yeni bir teknoloji kullanacak. Işıkla enerji ve veri aktarımı konularında çalışan bir teknoloji firması olan Sunpartner Technologies tarafından geliştirilen Wysips Crystal, bundan iki yıl önce Nokia’nın cihazlarında kullanılabileceği söylentisiyle de gündeme gelmişti.

Wysips Crystal telefondan tablete kadar pek çok farklı ekran boyunda üretilebilen bir bileşen ve doğrudan ekran paneline entegre edilebiliyor. Son derece ince olması ve ışığı büyük oranda geçirmesi sayesinde ekranın üzerine yerleştirilmesi bir sorun oluşturmuyor. Bu bileşenin yaptığı iş ise, herhangi bir ışık kaynağından elektrik üretebilmek.

İlk kez Kyocera tasarımı bir telefonla sahneye çıkacak olan Wysips Crystal, doğal ya da yapay herhangi bir ışık kaynağından elektrik üretebiliyor. Ancak henüz ne kadar elektrik üretebildiği ve bunun modern bir telefon kullanıcısının günlük ihtiyacını ne kadar karşılayacağı gibi soruların cevabı net değil.

Sunpartner Technologies tarafından verilen kısıtlı bilgiye göre Wysips Crystal tarafından üretilen elektrik, özellikle az enerjiye ihtiyaç duyan e-kitap okuyucu gibi cihazları, ortamda ışık olduğu sürece şarj cihazına muhtaç olmadan çalışır tutmaya yeterli. Tablet ve telefon gibi daha yoğun enerji tüketen cihazların ise yeni nesil daha düşük nanometre işlemcilerin yaygınlaşmasıyla birlikte, bu teknolojiden ciddi biçimde yararlanabileceği düşünülüyor.