Anasayfa Haber HTC Ve Valve, Yeni VR Setini Tanıttı

HTC Ve Valve, Yeni VR Setini Tanıttı

HTC ve Valve, sanal gerçeklik dünyasına yepyeni ortaklıkları ile damga vurmaya hazırlanıyor.

Sanal gerçeklik pazarı henüz yeni yeni yeşeriyor ve Oculus Rift, Samsung Gear VR gibi ürünler dışında neredeyse dikkat çeken bir ürün göremiyoruz. Sanal gerçeklik setlerindeki bu kıtlığa HTC ve Valve ortaklığı ciddi bir cevap vermeye hazırlanıyor.

HTC Vive olarak isimlendirilen VR seti, Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress (MWC) 2015’te tanıtıldı. Henüz teknik anlamda pek az detay verilse de, yayınlanan bilgiler dikkat çekmeye yetiyor. Açıklanan bilgilere göre VR setinin içindeki gözlükler 90 Hz yenileme hızına sahip olacak. Bu gözlüklerin en büyük iddiası ise bazı kullanıcıların Oculus Rift’te yaşadığı baş dönmesi ve baş ağrısı gibi sorunları ortadan kaldıracak olması.

HTC Vive, içerisindeki 70 adet sensörü ile 360 derecelik hareket takip sistemine sahip olacak. Açıklanan bilgilere göre bazı durumlarda HTC Vive ile çevredeki eşyalarla bile etkileşime girebileceğiz. Ancak bu sistemin nasıl çalışacağına dair herhangi bir bilgi henüz verilmedi. HTC Vive’ın bir diğer dikkat çeken vaadi ise oldukça hafif olacağı.

Cihaz ile ilgili detaylı bilgilerin San Francisco’da düzenlenecek Game Developers Conference (GDC) 2015’te yayınlanması bekleniyor. 2015’in sonlarında çıkması beklenen yeni VR setine ait demoları ise bahar aylarında görebileceğiz.