Anasayfa Haber Elite: Dangerous, Xbox One’a Geliyor

Elite: Dangerous, Xbox One’a Geliyor

David Braben’in epik uzay simülasyonu en sonunda Xbox One oyuncularının da beğenisine sunulacak.

Elite serilerinin ilkinin piyasaya çıkmasının üzerinden yaklaşık 32 yıl geçti. Oyunculara uzayın sonsuz boşluğunda sürüklenip giden Samanyolu Galaksisi’nin sınırsız boşluğunu sunan serilerin en sonuncusu olan Elite: Dangerous, PC için çıktığından beri hayli ilgi görüyor.

Oyunun yapımcı firması Frontier Developments, yakında Microsoft’un Xbox One konsolu için de bir versiyonun hazır olacağını müjdeledi. Ancak bu aşamada bu yeni versiyon hakkındaki bilgiler hayli sınırlı. Henüz resmi bir çıkış tarihi belli değil. Ayrıca oyunun konsola aynı ölçekte uyarlanması mümkün olacak mı, bu da cevaplanmayı bekleyen başka bir önemli soru.

Elite: Dangerous oyunculara tüm bir galaksiyi gezip görme imkanı sunuyor. Oyunda ziyaret edebileceğiniz 400 milyardan fazla yıldız sistemi var ve bunların 150,000 kadarı gerçek astronomik verilere dayanılarak hazırlanmış. Geri kalanlar ise belirli bir mantık algoritması tarafından oyuncular keşfettikçe oluşturuluyorlar. Tabii tüm bu uzay pek boş sayılmaz, çeşitli uygarlıklar, istasyonlar, limanlar, fraksiyonlar ve yapılacak bir dolu iş, kazanılacak bolca para da mevcut.