Anasayfa Haber Nokia Yeniden Telefon Üretebilir

Nokia Yeniden Telefon Üretebilir

Söylentilere göre Nokia önümüzdeki yıl yeni telefon modelleriyle mobil pazara yeniden girmeye hazırlanıyor.

Nokia’nın tüm telefon işini Microsoft’a satmasından sonra yeniden mobil cihaz pazarına girmeyeceği düşünülüyordu. Ancak durum biraz daha farklı gibi görünüyor. Eski şirket çalışanları da dahil olmak üzere bir dizi kaynaktan gelen ve henüz Nokia tarafından yalanlanmayan söylentiler, şirketin 2016 yılında telefon pazarına dönüş yapabileceğine işaret ediyor.

Nokia’nın büyük miktarda para vererek Fransız Alcatel-Lucent şirketini satın aldığını zaten daha önce haber yapmıştık. Ancak bu anlaşmanın arkasında telefon üretmek değil, öncelikle 5G altyapısına yönelik kurumsal çalışmaların olduğu açıkça biliniyor. Nokia telefon üretimi için yıllar boyunca kurduğu fabrikaları da tamamen devrederek bunlardan kurtulmuştu, yeniden telefon fabrikası kurmaya da pek niyetli görünmüyor.

Eğer Nokia önümüzdeki yıl tahmin edildiği üzere yeni telefonlarla pazara dönüş yaparsa, bunların üretimlerinin Çinli fabrikalarda yaptırılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Nokia’nın da tıpkı Apple gibi teknoloji ve tasarıma yönelmeyi tercih ettiği, işin üretim kısmını ise dışarıya ihale etmeyi yeğlediği fısıldanıyor.

Microsoft ile anlaşması gereği henüz telefon üretmeye izni olmayan Nokia, 2016 itibariyle bu kısıtlamadan da kurtulmuş olacak. Ancak Nokia nasıl bir telefon çıkaracak, hangi işletim sistemini kullanacak, bu sorular hala cevaplanmış değil. Yeniden Windows platformuna girmeye niyetli olmayabilirler, fakat Android pazarından pay alabilmek için de çok sıra dışı birşeyler ortaya çıkarmaları gerekecektir.