Anasayfa Haber Samsung Galaxy S8 Modelinde Hangi İşlemci Kullanılacak?

Samsung Galaxy S8 Modelinde Hangi İşlemci Kullanılacak?

Samsung Exynos Mobil İşlemci

Samsung tarafından açıklanan işlemci üretim planlarında, 2017 yılında çıkacak olan Galaxy S8 modelinin de adı geçiyor.

Güney Koreli Samsung’un işlemci üretimine yaptığı büyük yatırımların haberini daha önce de vermiştik. Gittikçe küçülen işlemcileri rahatça üretebilmek için geleceğe dönük büyük yatırım yapan şirket, bir süre önce akıllı telefonlarında sırf kendi ürettiği Exynos serisi işlemcileri kullanmaya karar vermişti.

Exynos işlemci ailesini uzun çabalardan sonra piyasada hatırı sayılır bir rakip haline getirmeyi başaran Samsung, bundan sonraki telefonlarında bu işlemcilerin farklı nesillerini kullanmaya devam edecek. Galaxy S6 modelinden sonra gelecek olan Galaxy S7 modelinde de 14 nm mimaride üretilmiş, ancak daha gelişmiş bir işlemci olan Exynos M1 yer alacak.

Samsung’un daha sonrası için neler planladığına dair ipuçları ise işlemci üretim planlarında ortaya çıktı. 10 nm FinFET işlemci üretim teknolojisini hayata geçirmekte rakibi TSMC’nin biraz arkasında kalmış gibi görünen Samsung, tam kapasiteyle üretime 2016 sonuna doğru hazır olacaklarını açıkladı.

10 nm FinFET üretim bantlarından çıkacak işlemcilerden bir tanesi de henüz adı konmamış olan bir Exynos mobil işlemci olacak. Samsung’un bu adı belli olmayan işlemcisinin, Exynos M1 modelinin daha da geliştirilmiş bir varyasyonu olacağı tahmin ediliyor.

Samsung bu işlemcinin enerji tüketimi ve performans açısından 14 nm modellere göre çok daha üstün olacağını düşünüyor. Bu 10 nm işlemcinin kullanılacağı ürünler bile şimdiden belirlenmiş. Şirket bu işlemciyi ilk kez 2017 yılında piyasaya sürmeyi planladıkları Galaxy S8 modelinde kullanmayı planlıyor.